Musorujsag
Élő Eredmények

Van Gaal száműzte a válogatottból a hollandok vb-hősét

Van Gaal száműzte a válogatottból a hollandok vb-hősét

m4sport.hu
Nem hívja be többet a holland labdarúgó-válogatott keretébe Louis van Gaal szövetségi kapitány Tim Krult, amiért a kapus nem volt hajlandó részt venni egy különedzésen.

A holland kapus a 2014-es világbajnokságon lett világhírű, amikor Van Gaal a Costa Rica elleni negyeddöntő hosszabbításának végén becserélte őt a tizenegyesekre. A szokatlan taktikai húzás bejött, Krul két tizenegyest is megfogott, Hollandia bejutott az elődöntőbe, ahol azonban tizenegyesekkel kikapott Argentínától – ekkor a szövetségi kapitány nem tudta már behozni a tizenegyesölő Krult, mert korábban mindhárom cserelehetőségét kihasználta.

A sors furcsa fintora, hogy a Norwich City 34 éves kapusának vesztét most éppen a tizenegyesek okozták: ugyan nem nevezték őt a holland válogatott szeptemberi Nemzetek Ligája-meccseire, a szövetségi kapitány azonban berendelte őt egy speciális kapusedzésre, ahol elsősorban a tizenegyeseket gyakorolták volna. Krul közölte Van Gaallal, hogy nem vesz részt a különedzésen, ezért a kapitány kijelentette: száműzi a kapust a válogatottból.

„Krul felhívott és közölte, hogy nem jön. Nagyon sajnáltam, mert tudom, hogy neki a legjobbak a statisztikái a tizenegyesek hárításában. Nincs jövője az Oranjéban, mert nem akart jönni. Ez a döntése következménye” – mondta Louis van Gaal az AD hírportálnak.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="172940" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Így zilálta szét a Costa Rica-i rúgókat a holland cserekapus
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2014/07/04301986-1024x717.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Hollandia-Costa Rica - Tim Krul kivédi Bryan Ruiz tizenegyesét - fotó: EPA/Antonio Lacerda

További tartalmak