Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hajrágóllal győztek Portugáliában, a spanyolok jutottak a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe

Hajrágóllal győztek Portugáliában, a spanyolok jutottak a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe

m4sport.hu
A spanyol labdarúgó-válogatott egy 88. percben szerzett góllal győzött a portugálok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának utolsó fordulójában, ezzel megelőzte a házigazdákat a 2. csoportban és bejutott a sorozat négyes döntőjébe.

Az A divízió 2. csoportjának továbbjutásról döntő rangadóján a házigazdáknak az egy pont is döntős részvételt ért volna. Luis Enrique, a spanyolok szövetségi kapitánya alaposan átformálta csapatát a legutóbbi fellépéshez képest: a szombaton otthon, Svájccal szemben 2–1-re alulmaradó kezdőből csupán négyen álltak fel a kezdésre Bragában, ahol az első félidő változatos, de csupán közepes iramú és színvonalú játékot hozott. Helyzetek még úgy is csak a hazaiak előtt adódtak, hogy szervezett védekezésüket véletlenül sem bontották meg, miközben a vendégeknek meg kellett elégedniük a labdatartással és néhány formás akcióval, amit viszont nem tudtak elvinni a befejezésig.

A szünet után nem sokat változott a játék képe, a 60. percben támadó szellemű, friss cserejátékosokkal azonban már megjött a tűz a spanyolok játékába, ami helyzetekkel is párosult. A gólra azonban így is a 88. percig várniuk kellett: Nico Williams alapvonalról középre visszafejelt labdáját a lesipuskásként helyezkedő, üresen hagyott Álvaro Morata közelről lőtte a kapuba. A védekezésre koncentráló portugálok így nem tudták kihúzni döntetlennel, és ezzel elbukták a továbbjutást.

A júniusban esedékes négyes döntőbe az elmúlt napokban Horvátország, a magyarok csoportjában első Olaszország, valamint Hollandia már biztosította a helyét, a torna házigazdája utóbbi lesz. Az első kiírás 2019-es döntőjét a portugálok nyerték, míg a második sorozat végjátékában, tavaly a franciák diadalmaskodtak, így miután egyikük sem lesz érdekelt jövőre, új bajnokot avatnak.

A 2. csoport másik mérkőzésén Svájc hazai pályán 2–1-re nyert Csehország ellen, így a csehek búcsúztak az élvonaltól.

A B divízió 1. csoportjában Ukrajna nem tudta legyőzni Skóciát, a gól nélküli döntetlen eredményeként utóbbi megőrizte kétpontos előnyét, és feljutott a legjobbak közé. A 4. csoportban a szerbek vendégként nyertek a norvégok ellen, akiket pontegyenlőséget követően ezzel a három ponttal tudtak megelőzni a csoportgyőzelemért vívott versenyfutásban, így előbbiek is A divízióba jutottak.

Nemzetek Ligája, 6. forduló:

A divízió:
2. csoport:
Portugália–Spanyolország 0–1 (0–0)
Svájc–Csehország 2–1 (2–1)

A végeredmény:
1. Spanyolország 11 pont
2. Portugália 10
3. Svájc 9
4. Csehország 4

B divízió:
1. csoport:
Ukrajna–Skócia 0–0 (0–0)
Írország–Örményország 3–2 (1–0)

A végeredmény:
1. Skócia 13 pont
2. Ukrajna 11
3. Írország 7
4. Örményország 3

2. csoport:
Albánia–Izland 1–1 (1–0)

A végeredmény:
1. Izrael 8 pont
2. Izland 4
3. Albánia 2

4. csoport:
Svédország–Szlovénia 1–1 (1–1)
Norvégia–Szerbia 0–2 (0–1)

A végeredmény:
1. Szerbia 13 pont
2. Norvégia 10
3. Szlovénia 6
4. Svédország 4

C divízió:
2. csoport:
Görögország – Észak-Írország 3–1 (1–1)
Koszovó–Ciprus 5–1 (2–0)

A végeredmény:
1. Görögország 15 pont
2. Koszovó 9
3. Észak-Írország 5 (7–10)
4. Ciprus 5 (4–12)

Borítókép: Diogo Jota és Alvaro Morata a portugál–spanyol Nemzetek Ligája-meccsen (Fotó: MTI/EPA-LUSA/José Coelho)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szókimondó gitárosfiú, körúti csapos, Eb-hős és ünnepelt kapitány – Szalai Ádám válogatott pályafutásának legemlékezetesebb pillanatai
Hátrányban volt a magyar labdarúgó-válogatott Olaszország ellen, csak lerohant a pályáról utolsó mérkőzésén Szalai Ádám. Méltatlan búcsú – mondhatnánk elsőre, de érdemes a kontextust is vizsgálni: 67 ezer ember skandálta a leköszönő kapitány nevét, egy olyan mérkőzésen, amelyen Marco Rossi tanítványai az angol, német, olasz ellenfeleket felvonultató négyesben a csoportgyőzelemért játszottak. Ide jutott el a nemzeti csapat – a kalandos, hullámzó, de nagyrészt örömteli évtized egyik legjobb sztorija Szalai Ádám volt.
Magyar futball