Musorujsag
Élő Eredmények
×

Harry Kane megismételte azt, ami eddig csak Schlosser Imrének sikerült

Harry Kane megismételte azt, ami eddig csak Schlosser Imrének sikerült

mti
A futballtörténelemben másodikként Harry Kane-nek, az angol válogatott csatárának sikerült ugyanaz, ami bő évszázada Schlosser Imrének: négy egymást követő válogatott mérkőzésen is bevenni a németek kapuját.

Az IFFHS futballstatisztikai szervezet kiemelte, hogy a magyar játékos 1909 és 1912 között volt képes sorozatban négy alkalommal is gólt szerezni Németország nemzeti együttesével szemben. A magyarokkal azonos Nemzetek Ligája-csoportból búcsúzó, tavaly Eb-döntős angolok Londonban hatgólos döntetlent játszottak a németekkel az NL hatodik, utolsó fordulójában, s Kane büntetőből volt eredményes.

Az IFFHS kimutatása szerint Anglia 1995 júniusa óta először kapott három vagy több gólt két egymást követő hazai meccsén: a hétfői 3–3 előtt Magyarország válogatottja mért vendégként súlyos, 4–0-s vereséget a szigetország legjobbjaira, akik bő 27 esztendeje a svédekkel végeztek 3–3-ra, míg a braziloktól 3–1-re kikaptak.

A hollandok a vendég belgák elleni 1–0-s sikerrel nem csupán megnyerték csoportjukat, bejutva a Nemzetek Ligája jövő júniusi négyes döntőjébe, hanem szakvezetőjüket is hozzásegítették a holland rekordbeállításhoz. Louis van Gaal 37. meccsét nyerte meg szövetségi kapitányként, amivel beérte az eddig szólóban csúcstartó Dick Advocaatot.

Antoine Griezmann saját francia rekordját javította tovább: azzal, hogy pályára lépett a házigazda dánok elleni – amúgy 2–0-s vendégvereséggel zárult – találkozón, 67-re növelte a nemzeti csapatban megszakítás nélkül játszott meccseinek számát. A 31 éves világbajnok támadó páratlan sorozata 2017. június 13. óta tart.

Borítókép: Harry Kane (Fotó: EPA/Vincent Mignott)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek