Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar labdarúgó is van a Guardian 60 fiatal tehetséget felsoroló listáján

Magyar labdarúgó is van a Guardian 60 fiatal tehetséget felsoroló listáján

m4sport.hu
A 17 esztendős középpályást Szoboszlai Dominikhoz hasonlítja a lap.

A brit Guardian az előző évekhez hasonlóan, idén is közzétette 60-as listáját, melyen a legtehetségesebb 17 éves játékosok szerepelnek, idén a 2005-ös születésűek. Többek között ott van a Bayern Münchenben szereplő Mathys Tel vagy Antonio Nusa, aki szeptemberben a Bajnokok Ligája történetének második legfiatalabb gólszerzője lett, amikor 17 éves és 149 napos korában, a Brugge 4-0-s portói győzelmekor betalált.

A listán szerepel egy osztrák/magyar kettős állampolgárságú játékos is, Jánó Zétény. A lap kiemeli, az Ausztriában, magyar szülők gyermekeként született 17 esztendős labdarúgó korai futballéveit Sopronban töltötte, majd 13 évesen a Red Bull Salzburg akadémiájához csatlakozott. Technikája kiemelkedő, kiválóan lát a pályán, a klub 2022 elején kölcsönadta a salzburgiak partnercsapatához, az osztrák másodosztályban szereplő Lieferinghez.

Ebben a szezonban hét meccsen (362 játékperc alatt) négy gólpasszt adott. Remek pontrúgásai és passzai miatt a salzburgiak korábbi játékosához, a felnőtt-válogatottban mára alapembernek számító Szoboszlai Dominikhoz hasonlítják.  (Szoboszlai egyébként szintén szerepelt a 2017-es 60-as listán.) Jánó eddig Ausztria korosztályos válogatottjaiban szerepelt. Az U17-es és az U18-as válogatottban is két-két alkalommal lépett pályára.

Az ifi BL áprilisi döntőjében is játszott, akkor a 77. percben cserélték be, de a Salzburg így is 6-0-s vereséget szenvedett a Benficától. Mellette még egy magyar játékos, Berki Marcell is pályára lépett. Utóbbi azóta már profi szerződést is kötött a salzburgi klubbal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

433 (@433) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Getty Images

További tartalmak