Musorujsag
Élő Eredmények
×

A PSG sportigazgatója szerint nem volt jó ötlet Mbappét és Neymart egyszerre leigazolni

A PSG sportigazgatója szerint nem volt jó ötlet Mbappét és Neymart egyszerre leigazolni

m4sport.hu
A Paris Saint-Germain elhibázott átigazolási politikájáról beszélt egy podcastben a párizsi klub sportigazgatója, Luís Campos, aki szerint hiba volt annak idején egyszerre megszerezni Neymart és Kylian Mbappét.

402 millió euró. Ennyit kóstált 2017-ben a PSG-nek a két klasszis (ez csak az értük kifizetett átigazolási díj persze, az aláírási pénz, fizetés, miegymás ebben nincs benne).

A katari tulajdonosok 222 milliót szurkoltak le a Barcelonának a Lionel Messi árnyékából kilépni igyekvő Neymarért (pontosabban ennyit „nyomtak a brazil kezébe”, hogy kivásárolja magát a szerződéséből, hogy aztán szabadon igazolhatóként aláírjon a párizsiakhoz), pár héttel később pedig 180 milliós szerződést (145+35) szignáltak a Monacóval, hogy megszerezzék a 18 éves francia csodatinit (aki papíron ekkor még csak kölcsönbe érkezett a francia fővárosba).

Pedig ha Luís Campost kérdezik, spórolhattak volna. Igaz, akkor kevesebbek lennének egy Neymarral vagy egy Mbappéval. Merthogy a nyáron kinevezett párizsi sportigazgató a – L’Équipe értelmezése szerint – elhibázott lépésnek tartja, hogy mindkét játékost megszerezte a klub.

Campost az RMC rádió egyik műsorában kérdezték a gárda átigazolási politikájáról, és meglepően őszintén nyilatkozott:

„Követtünk el hibákat a múltban azzal, hogy két játékost igazoltunk ugyanarra a pozícióra – fogalmazott Campos, majd később ráerősített erre: – Voltak rossz átigazolási időszakaink, mert bizonyos kulcsposztokon nincs elég játékosunk, míg más pozíciókban túl sok is.”

Szavaira azonnal lecsapott a francia sajtó, amely úgy véli, Neymarra és Mbappéra célzott, akikről köztudott, egyaránt a bal oldalon szeretnek futballozni (de legalábbis onnan indulva), ami a pletykák szerint a kezdetektől fogva feszültséget szült közöttük.

A két klasszis állítólag azóta sem egymás tenyeréből eszik, és bár ez nem látszódik meg a teljesítményükön (a brazil eddig 155 meccsen 111, a francia 226 találkozón 181 gólt jegyzett a PSG-nél), az még mindig hiányzik, amiért hozták őket: a Bajnokok Ligája-győzelem.

Borítókép: Neymar és Kylian Mbappe megállítása sem lesz könnyű EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

További tartalmak