Musorujsag
Élő Eredmények

Gazdag vagy akár Sallói lehet az MLS-idény legértékesebb játékosa – két magyart is jelöltek az MVP-címre

Gazdag vagy akár Sallói lehet az MLS-idény legértékesebb játékosa – két magyart is jelöltek az MVP-címre

m4sport.hu
Az észak-amerikai profiliga (MLS) pénteken közzétette a csapatok jelöltjeit az idény végi díjakra: Gazdag Dániel is ott van a listán, a Philadelphia Union magyar középpályása az alapszakasz legértékesebb játékosa lehet – ha ez nem lenne elég, a felsorolásban a Sporting Kansas Cityt erősítő Sallói Dániel neve is megtalálható.

 

Gazdag Dániel fantasztikus szezont fut, 32 bajnokin 19 gólt szerzett, emellett van 5 gólpassza is – a magyar válogatott játékosnak nagy szerepe van abban, hogy a Philadelphia 64 pontjával vezeti a keleti főcsoport közdelmeit, s az együttes nagy esélyesként vág neki a kiírás hajrájának.

A liga pénteken közzétett listáján található egy másik magyar is: Gazdag mellett a Sporting Kansas Cityt erősítő Sallói Dániel neve is ott van a felsorolásban.

A szélső tavaly egyébként sokáig jutott a voksoláson, s a legjobb ötben végzett. Sallói a jelenleg is futó alapszakaszban 27 találkozón 7-szer volt eredményes, s van 3 asszisztja is.

A Landon Donovanról elnevezett MVP-díj többi jelöltjére a csapatok edzői és igazgatói, a játékostársak, valamint a kijelölt szakírók adhatják le szavazatukat.

A különböző díjak győzteseit jövő vasárnap hirdetik ki.

 

Borítókép: Gazdag Dániel (Fotó: MTI/AP/Derik Hamilton)

További tartalmak