Musorujsag
Élő Eredmények

Elsöprő magyar sikerek és Ronaldinho-gála a budapesti teqballtornán

Elsöprő magyar sikerek és Ronaldinho-gála a budapesti teqballtornán

m4sport.hu | Szerző: Miklós Patrik
Izgalmas összecsapásokat, magyar sikereket és – egy kis időre – a labdarúgás egyik legikonikusabb alakját, Ronaldinhót is láthatta a közönség a European Teqball Tour budapesti állomásának utolsó napján, vasárnap.

A teqball népszerűsége kétségtelenül egyre nagyobb, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2028-ra már olimpiai sportként számolnának vele. A sport szeretete a European Tour budapesti állomásán is érzékelhető volt, bár az utolsó nap délelőtti küzdelmei még nem telt ház előtt zajlottak, az azt követő szünetben és a nyitógálán minden férőhely gazdát talált a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, így délutánra már parádés hangulat várta a versenyzőket.

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, aki a magyar futballt és a teqballt is dicsérte.

Budapest, 2022. október 2. Ronaldinho, Menczer Tamás és Borsányi Gábor (fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Sikeres a nemzeti csapatunk, láthatjuk a teltházas stadionokat és az ünneplő embereket, a fiatalok pedig ma már nemcsak Ronaldinhók vagy Ronaldók akarnak lenni, hanem a magyar játékosok is példaképek, Szalai Ádám, Szalai Attila, Nagy Ádám, Schäfer András és a többiek” – mondta Menczer Tamás.

Azt is hozzátette, milyen különleges a magyarok kapcsolata a futballal, hiszen valaha a világ legjobbjai között voltunk, de már a poklot is megéltük, ezek után pedig most elképesztő érzés ismét ezt a válogatottat látni, majd a magyar szurkolókat méltatta, akik szerinte a legjobbak, hisz 12. emberként segítik a csapatot.

A teqballról szólva Menczer Tamás megjegyezte, feltalálásával a magyarok újra megmutatták, amire senki más nem volt képes a világon. Hozzáfűzte, ez egy fantasztikus játék, amely ma már nemcsak egy kísérő rendezvény, a cél pedig, hogy bekerüljön az olimpia programjába.

Budapest, 2022. október 2. Ronaldinho (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az államtitkár mellett a nap és az egész esemény sztárvendége, Ronaldinho is beszédet mondott, melyben megköszönte a szívélyes fogadtatást, és sok sikert kívánt a délutáni programhoz a finalistáknak, majd ezután meg is kezdődtek az összecsapások.

Az első döntő a női egyéni volt, melyet Janicsek Zsanett magabiztosan nyert meg világranglista-harmadik amerikai ellenfele ellen. Elmondása szerit ez hatalmas siker számára, hiszen nem ez a fő kategóriája. A hölgyek után a férfiak álltak asztalhoz, ahol szintén magyar győzelem született, Bányik Csaba 2–0-ra győzte le lengyel ellenfelét.

Az egyéni döntők mellett három páros finálét is rendeztek, melyek mindegyikén szintén magyar siker született. Női párosban Kota Gabriella és Ács Krisztina, vegyes párosban Bakó Ádám és Vasas Lea, míg a férfiaknál Katz Balázs és Bányik Csaba diadalmaskodott, így Bányik duplázott a budapesti állomáson.

A téttel bíró összecsapásokon kívül egy hat pontig tartó gálameccset is láthatott a közönség, melyen Ronaldinho Keresztúry Mártonnal, Lisztes Krisztián, a korábbi magyar válogatott futballista pedig Gondos Zoltánnal alkotott párt. A nagyjából tíz percig tartó játékot végül a brazil legenda csapata nyerte 6-4 arányban, és bár a mérkőzés nem a leghosszabb teqball-összecsapás volt a sportág történetében, a magyar közönség – főként a kisgyerekek – nagy beleéléssel szurkoltak a mint mindig, most is végig mosolygó Ronaldinhónak.

Budapest, 2022. október 2. Ronaldinho és Keresztúry Márton (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legenda nem vitte túlzásba a szurkolókkal vagy a médiával való interakciókat, a mérkőzések között párszor megmutatta magát, aláírt néhány mezt és csinált fotókat, ám a maradandó emlék inkább mindenki számára az lesz, hogy egy ilyen ikont saját hazánkban láthattunk ismét legjobb barátjával: a labdával.

Borítókép: Budapest, 2022. október 2. Ronaldinho világbajnok brazil labdarúgó, a sportág nagykövete a European Teqball Tour budapesti állomásán a Riz Levente Sportközpontban 2022. október 2-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak