Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: a Barcelona eladta Griezmannt az Atlético Madridnak

Hivatalos: a Barcelona eladta Griezmannt az Atlético Madridnak

m4sport.hu
Az Atlético Madrid hétfőn hivatalos oldalán jelentette be, hogy Antoine Griezmann 2026-ig szóló szerződést írt alá a klubbal. A világbajnok francia támadót 20 millió euróért adta el a Barcelona.

Az a Barca, amely 2019-ben még 120 millió eurót fizetett az Atléticónak Griezmannért, de 2021 nyarán kölcsönben már visszatért korábbi klubjához.

Az akkori, kétéves kölcsönről szóló megállapodás szerint a madridiaknak 40 millió eurót kellett volna fizetni a támadóért, de csak akkor, ha az előre meghatározott számú mérkőzésen pályára lép (50%). Mint kiderült, az Atléticónál sokalták ezt az összeget, ezért a mostani szezonban eddig csak 20-30 perceket játszott Griezmann – így nem jött volna össze a szerződésben meghatározott minimális játékperc, és nem aktiválódott volna a 40 millió eurós záradék.

A Barca érezve a veszélyt ismét tárgyalóasztalhoz ült az Atléticóval, és meg is egyeztek egy 20 millió euróról szóló összegben. Joan Laporta, a Barca elnöke elárulta, abban az esetben, ha az Atlético a jövőben eladná Griezmannt, a befolyó összegből ki kell egészíteniük a mostani 20 millió eurót arra a 40-re, amiben korábban megállapodtak.

A 31 éves támadó 102 mérkőzésen lépett pályára a Barcelonában, 35 gólja mellett 17 gólpasszt ért el és mindössze egy Király Kupát nyert a katalánokkal.

Az Atléticóval elért legnagyobb sikere a 2017/18-as Európa-liga megnyerése, a madridiaknál eddig 303 mérkőzésen lépett pályára, 144 gólja és 59 gólpassza van.

Borítókép: Atlético Madrid

További tartalmak