Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szívbetegség miatt vissza kell vonulnia a Brighton zambiai középpályásának

Szívbetegség miatt vissza kell vonulnia a Brighton zambiai középpályásának

MTI
Örökletes szívbetegséget állapítottak meg Enock Mwepunál, az angol bajnokságban szereplő Brighton zambiai labdarúgójánál, akinek így fel kell hagynia profi karrierjével.

A 24 éves középpályás nemrég hazájába repült válogatott mérkőzésekre, de rosszul lett, és egy mali kórházban ápolták. A szigetországba visszatérbe további vizsgálatok következtek, ezek során pedig kiderült, hogy olyan örökletes szívbetegségben szenved, amellyel nem folytathatja az élsportot. A klub közleménye szerint egy olyan problémáról van szó, amelyet a korábbi szűrések alkalmával még nem tudtak megállapítani, ugyanis csak egy későbbi életszakaszban lehet észrevenni.

Tony Bloom klubelnök elmondta, rendkívül tehetséges futballistáról van szó, akit most szörnyű csapás ért, de minden támogatást meg fognak neki adni a felépüléshez és az újrakezdéshez.

A 24-szeres válogatott Mwepu európai karrierje 2017-ben az osztrák Red Bull Salzburgnál kezdődött, ahol Szoboszlai Dominik csapattársa volt. Tavaly nyáron 13 millió euróért került a Brightonhoz, a mostani szezonban hat mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben.

A Brighton együttese Twitteren a játékos legjobb pillanataival emlékezett meg a labdarúgó karrierjéről:

Borítókép: Enock Mwepu (Fotó: Brighton/IG)

További tartalmak