Musorujsag
Élő Eredmények
 

Marco Rose: Aki Glasgow-ban nyer, sok helyen tud nyerni

Marco Rose: Aki Glasgow-ban nyer, sok helyen tud nyerni

MTI
Örömmel fogadta csapata hosszú idő utáni első idegenbeli győzelmét Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője, akinek együttese kedden 2-0-ra nyert a Celtic vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A magyarok közül Szoboszlai Dominikot a 76. percben lecserélték, Willi Orbán viszont végigjátszotta a skóciai találkozót, melyen a lipcseiek fél év után az első idegenbeli sikerüket aratták. „Hűha, erről nem tudtam, de ezt a statisztikát most félretesszük. Aki Glasgow-ban nyer, az sok helyen tud nyerni” – jelentette ki a szeptemberben kinevezett Rose. „Két vereséggel kezdtük a BL-szezont, de most már valóban belelendültünk, persze messze még a vége. Két meccsünk még hátravan, másodikok vagyunk a Real Madrid mögött” – tette hozzá.

A német gárda előzőleg április 17-én nyert vendégként, akkor Leverkusenből hozta el a három pontot egy 1-0-s sikerrel. A sérült Gulácsi Pétert nélkülöző Leipzig akár már a következő körben kiharcolhatja a BL-nyolcaddöntőt, ehhez otthon le kell győznie a címvédő Realt, miközben a Sahtar Donyecknek nem szabad nyernie Glasgow-ban. Az F csoportban a tízpontos Real Madridot az RB Leipzig követi hattal, míg a Sahtarnak öt, a Celticnek pedig egy pontja van.

Borítókép: MTI/EPA/ROBERT PERRY

További tartalmak