Musorujsag
Élő Eredmények

Messi szerint két nagy esélyese van a vb-nek

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi szerint a címvédő Franciaország és Brazília a katari világbajnokság két legnagyobb favoritja, és meg is indokolta miért.
Messi képletesen szólva átpasszolta a labdát a brazil, francia kettősnek (MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira)

A november 20-án kezdődő világbajnokság mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

„Általában mindig ugyanazokat a futballnagyhatalmakat soroljuk az esélyesek közé, de most Brazília és Franciaország szerintem tényleg kiemelkedik a mezőnyből” – idézi a Reuters az utolsó vb-jére készülő 35 éves klasszis DIRECTV Sportsnak tett nyilatkozatát.

Messi el is árulta, meglátása szerint mitől erősebb ez a két csapat a többinél.

„Már régóta ugyanazok a játékosok alkotják a válogatottjuk magját, és jól is játszanak együtt, érzik egymást a pályán. A franciák az Európa-bajnokságon ugyan alulteljesítettek, már a 16 közt kiestek, de van pár lenyűgöző játékosuk, szövetségi kapitányuk, az évek óta a csapatot irányító Didier Deschamps révén pedig világos a koncepciójuk.”

A hétszeres aranylabdás érezhetően igyekezett levenni a terhet az argentin válogatottról, amelyet azért árgus szemmel figyelnek majd a futballrajongók, aminek több oka is van.

Az egyik, hogy Messi maga erősítette meg, ez lesz az utolsó vb-je, ez pedig nagyon feltüzelte válogatottbeli csapattársait, akik közül többen is elmondták, mindent megtesznek majd, hogy a csapatkapitány a lehető legszebben búcsúzhasson a világbajnokságoktól.

A másik, hogy talán pont ennek is köszönhetően elképesztő csapategység uralkodik az argentin válogatottnál, amely 35 mérkőzés óta veretlen.

És a harmadik, hogy ez az egység eredményekben is megnyilvánul, ugyanis Lionel Scaloni szövetségi kapitány együttese épp a Messi által favoritnak kikiáltott brazilokat verte a 2021-es Copa América döntőjében, majd egy évre rá Dél-Amerika „királyaként” az Európa-bajnok olaszokat simán, 3–0-ra győzte le az Interkontinentális Szuperkupában.

Argentína novemberben az Egyesült Arab Emírségek ellen játssza utolsó vb-felkészülési mérkőzését, a katari seregszemlén pedig november 22-én Szaúd-Arábia ellen kezd, de ennél várhatóan már a csoportban is csak nehezebb találkozói lesznek, hiszen Mexikó és Lengyelország tagja még a négyesnek.

További tartalmak