Musorujsag
Élő Eredmények

Cristiano Ronaldo nem várta meg a Tottenham elleni meccs végét: még a lefújás előtt az öltözőbe ballagott

Cristiano Ronaldo nem várta meg a Tottenham elleni meccs végét: még a lefújás előtt az öltözőbe ballagott

m4sport.hu
Hiába győzte le a Tottenhamet a Manchester United a Premier League szerdai rangadóján, a meccs másnapján mindenki Cristiano Ronaldóról beszél.

A portugál klasszis a kispadról nézte végig, ahogy csapata 2-0-ra megveri a londoni együttest. Pontosabban nem nézte végig.

Ugyanis a 90. percben – még bőven a mérkőzés lefújása előtt – fogta magát, és besétált az öltözőbe.

Az eset természetesen nem maradt észrevétlen, így a meccs után Erik ten Hagot is megkérdezték róla.

„Láttam őt a kispadon, de nem beszéltünk. Nem vettem észre (hogy hamarabb az öltözőbe ment – a szerk.), majd holnap foglalkozunk vele, most inkább a csapattal szeretnék – így a manchesteri vezetőedző. – Csodálatos teljesítmény volt mind a 11 játékostól. Illetve pontosítanom kell magam: a pályára lépő cseréktől is. Igazi csapatmunka volt: 11-en támadtunk, 11-en védekeztünk. Elégedett vagyok” – nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón.

A 2009-ben visszavonult 19-szeres angol válogatott Danny Mills már nem ment el szó nélkül a történtek mellett.

„Ha tényleg ezt tette, akkor az abszolút tiszteletlenség a csapat, az edző és a szurkolók felé. Épp 2-0-ra győznek, akkor mi a problémája? Ha 2-0-ra veszítenek, akkor sem helyes, de így megérteni sem tudomidézi a Sky Sports ez egykori City-védőt. – Tényleg azt hiszi, hogy nagyobb a klubnál. Ez egy önző cselekedet volt, miután nem cserélték be. Pontosan tudta, hogy mindenki látni fogja, hogy besétál az öltözőbe, ő nem tud csak úgy kiosonni. Sajnálom a Unitedet és Ten Hagot, mert most mindenki Ronaldóról beszél majd, ahelyett, hogy erről a kiemelkedő produkcióról tennék.”

Csalódásának adott hangot Peter Schmeichel, a Manchester United korábbi kapusa is, szerinte a portugál futballista eltereli a figyelmet a csapatról.

„Az, hogy így távozott, olyan hangulatot teremt, amit most egyáltalán nem akarunk – nyilatkozott az 58 éves dán Schmeichel a BBC Radio 5 Live című műsorban. – Tudhatta volna, hogy ebből szalagcímek lesznek. Azt kell mondanom, ez az első alkalom, hogy csalódást okozott nekem. Egyébként támogatom és megértem a helyzetét.”

A csapat a gyengébb szezonkezdet után egyre jobb formába lendült, és Schmeichel szerint arra kell összpontosítani, hogy a holland mesterrel minél jobban teljesítsenek. A Manchester United jelenleg ötödik a tabellán, nyolc pontra az éllovas Arsenaltól, de mindössze egyre a negyedik helyezett Chelsea-től.

„Itt van nekünk Erik ten Hag, akinek nagyon világos elképzelései vannak arról, milyen futballt akar játszatni a csapattal. Támogatást és időt kell adnunk neki – fogalmazott Schmeichel. – Nem kellenek ilyen figyelemelterelések, és mondhatom, hogy ez csalódás” – tette hozzá az 1992-ben Európa-bajnok dán válogatott kapusa.

Nem ez volt az első hasonló eset Ronado „újkori” manchesteri karrierjében. Tavaly októberben az Everton elleni 1-1 során nem várta meg a lefújást, idén nyáron pedig a Rayo Vallecano elleni felkészülési mérkőzésen látták őt hamarabb távozni az Old Traffordról, igaz utóbbi esetben állítólag nem ő volt az egyetlen, aki így tett.

Ronaldo eddig 12 meccsen lépett pályára az idény során: négy El-csoportmeccsen kezdett, a bajnokságban viszont jobbára csereként jutott szóhoz. Nyolc eddigi bajnokijából csupán kétszer kapott lehetőséget a kezdőcsapat tagjaként, hatszor pedig csereként állt be. Két gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez.

Borítókép: EPA/Andrew Yates

További tartalmak