Musorujsag
Élő Eredmények

Erik Ten Hag megerősítette: Ronaldo megtagadta a pályára lépést, ezért tette ki a keretből

Erik Ten Hag megerősítette: Ronaldo megtagadta a pályára lépést, ezért tette ki a keretből

m4sport.hu
A Manchester United menedzsere a szombati Chelsea elleni bajnoki előtt beszélt Cristiano Ronaldo büntetéséről és a saját felelőségéről a csapaton belül.

Napok óta Cristiano Ronaldótól hangos a sajtó, miután a portugál támadó a mérkőzés lefújása előtt ment be az öltözőbe a Tottenham elleni 2-0-ra megnyert szerdai Premier League mérkőzésen. Erik Ten Hag azzal büntette fegyelmezetlen játékosát, hogy kirakta csapata hétvégi meccskeretéből. Az eset után az ötszörös aranylabdás játékos elnézést kért a profikhoz méltatlan viselkedése miatt.

A Chelsea elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az újságíróknak válaszolva a holland menedzser elmondta, Ronaldo nem volt hajlandó pályára lépni, majd leszögezte, mindenkinek követnie kell a szabályokat.

„Én vagyok a menedzser, én vagyok felelős az fegyelemért, nekem kell normákat és értékeket felállítanom, azokat betartatnom. Most megkapja a lehetőséget, hogy átgondolja a történteket és mindenki más is. A futball csapatsport, és bizonyos normáknak meg kell felelni” – nyilatkozta a Manchester United menedzsere.

A 37 éves csatárnak nem ez volt első ilyen kihágása ebben az évben, a nyári felkészülési időszakban a Rayo Vallecano elleni barátságos mérkőzésen is idő előtt hagyta el a stadiont.

„A Rayo után elmondtam neki, elfogadhatatlannak tartom ezt a fajta magatartást, és ha még egyszer ilyen történik, annak követlezményei lesznek.”

Ten Hag elmondása szerint továbbra is számít Ronaldóra.

„Hiányozni fog a holnapi keretből, de ez egy szükséges döntés a csapat mentalítása és hozzáállása szempontjából. A fokusz most a Chelsea elleni mérkőzésen van.”

„Az álláspontom világos, Ronaldo továbbra is fontos játékosa a csapatnak” – zárta mondandóját az 52 éves szakember.

Borítókép: Erik ten Hag és Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/VINCE MIGNOTT)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Hamarosan újra együtt leszünk" – Cristiano Ronaldo reagált a büntetésére
<a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/10/20/cristiano-ronaldot-kirakta-a-keretbol-a-manchester-united">Ahogyan arról az m4sport.hu is beszámolt</a>, Cristiano Ronaldo nem lesz ott csapata, a Manchester United következő, Chelsea elleni bajnoki mérkőzésének keretében, miután a Tottenham elleni Premier League-meccsen <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/10/20/cristiano-ronaldo-nem-varta-meg-a-tottenham-elleni-meccs-veget-meg-a-lefujas-elott-az-oltozobe-ballagott">a lefújás előtt, láthatóan csalódottan és dühösen levonult a pályáról</a> és bement az öltözőbe. A portugál klasszis közösségi oldalain reagált a döntésre, melyben sokat nem mondott, de valahol mégiscsak betudható egy bocsánatkérésnek.
Külföldi futball