Musorujsag
Élő Eredmények

Kerkez Milos minden fiatalt leköröz a topbajnokságokban

Kerkez Milos minden fiatalt leköröz a topbajnokságokban

m4sport.hu
A magyar válogatottban szeptemberben bemutatkozó Kerkez Milos vállalt szerepet a legtöbb gólban klubcsapata színeiben a hat topbajnokság 18 éves vagy fiatalabb játékosai között.

Az AZ Alkmaar 18 éves magyar légiósa balhátvéd létére a 2022/23-as kiírásban már nyolc találatban vállalt szerepet, ez kortársai között magasan a legjobb mutató Európa legjobb hat bajnokságát figyelembe véve.

Kerkez minden sorozatot figyelembe véve 2 gól mellett 6 asszisztot jegyzett a szezon kezdete óta, ezzel olyan fiatalokat tudhat maga mögött ezen a listán, mint a Barcelona friss Kopa-, és Golden Boy-díjasa, Gavi (1), a Bayern München támadója, Mathys Tel (2), vagy az idén nyáron Angliába igazoló, a magyar-válogatott elleni Nemzetek Ligája meccseken pazarul játszó olasz, Wilfried Gnonto (1).

A védő mellett a képzeletbeli dobogóra még a Dortmund fiatalja, Youssoufa Moukoko (3 gól, 4 gólpassz), és a francia bajnokságban szereplő Troyes csapatából Wilson Odobert (3 gól, 1 gólpassz) fért fel.

Az AZ Alkmaar csapata bajnokságában 23 ponttal a negyedik helyet foglalja el 10 fordulót követően, pontazonosságban a harmadik helyezett Feyenoord együttesével, míg Európa Konferencia Liga csoportjukat négy meccs után vezetik.

Borítókép: Kerkez Milos (Fotó: EPA/Ed van de Pol)

További tartalmak