Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: előkerült Messi Copa América-döntő előtti inspiráló beszéde

Videó: előkerült Messi Copa América-döntő előtti inspiráló beszéde

m4sport.hu
Lionel Messi, a Paris Saint Germain világklasszis támadója a Brazília elleni 2021-es Copa América-döntő előtt mondott kapitányhoz méltó beszédet.

Lionel Messit korábban sokszor kritizálták, hogy a fontos mérkőzéseken nem képes a csapata élére állni és vezérként viselkedni. Az argentin zseni persze sokat érett azóta, amit egy internetre kikerült felvétel is bizonyít.

A jelenet – ami egy hamarosan megjelenő Netflix-dokumentum filmből lett kivágva – bemutatja az argentin csapat Copa América-döntő előtti pillanatait. A brazilok elleni finálé előtt a játékosok összegyűltek és a hétszeres aranylabdás támadó kapitányhoz méltón egy fantasztikus motivációs beszédet tartott társainak.

„Köszönöm, srácok. Nagyon köszönöm ezt a 45 napot. Mondtam nektek a születésnapomon, fantasztikus csapatot alkottunk és nagyon élveztem minden pillanatot. Negyvenöt nap, ahol együtt utaztunk, ettünk, hotelekbe voltunk bezárva. Negyvenöt napig nem láttuk a családunkat, srácok. Dibunak [Emiliano Martinez] született egy kislánya, akit még nem is láthatott, nem tarthatta a karjában.”

„Chinónak is lett egy fia, ő is csak egy rövid ideig láthatta. Mindezt miért? Ezért a pillanatért. Mert volt egy célunk, és nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy elérjük. És tudjátok, mi a legjobb az egészben? Hogy csakis rajtunk múlik a siker.”

„Ezért fogunk kimenni a pályára és felemeljük a kupát. Elvisszük Argentínába, hogy élvezzük a családunkkal és a barátainkkal, valamint azokkal, akik végig támogattak minket.”

„Nincsenek véletlenek, srácok. Úgy volt, ezt a kupát Argentínában játsszák, de Isten úgy akarta, Brazíliában legyen, és a Maracanában nyerjük meg, még szebbé téve a győzelmet mindannyiunk számára. Szóval magabiztosan és nyugodtan menjetek ki a pályára, hazavisszük ezt a kupát.”

Így is lett, az argentin válogatott 1-0-ra legyőzte az ősi rivális Brazíliát és megnyerte a Copa Américát.

Borítókép: Hamarosan a vb-trófeát is magasba emelheti Lionel Messi? (EPA/Andre Coelho)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

CR7 és Messi a vb-döntőben néz farkasszemet egymással egy szuperszámítógép számításai szerint
A BCA Research egy speciális számítógépet használva tette nyilvánossá, hogy december végén melyik válogatott nyeri meg a katari világbajnokságot. Egy 72 oldalas dokumentum készült a végeredmény levezetéséről, amely végigveszi, hogy mely 16 csapat jut a nyolcaddöntőben, milyen párosításokkal. A jóslat szerint a finálét Argentína és Portugália játssza, a végén pedig Messi és társai emelhetik magasba a trófeát.
Labdarúgás
A PSG edzője a Messi-Mbappé-Neymar triót a Szent Grálhoz hasonlítja
Kedd este a Paris Saint-Germain gólokban gazdag mérkőzésen 7-2-re verte az izraeli Makkabi Haifa együttesét, ezzel bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 közé. A győzelemből alaposan kivette a részét a párizsiak félelmetes támadóhármasa, Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar, összesen 5-5 gólt illetve gólpasszt jegyeztek. Érthető, hogy a meccs után a vezetőedző, Christophe Galtier elégedetten értékelte teljesítményüket.
Külföldi futball