Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a megegyezés, Zidane télen visszatér – sajtóhír

Megvan a megegyezés, Zidane télen visszatér – sajtóhír

m4sport.hu
Spanyol sajtóértesülés szerint télen visszatér az edzősködéshez Zinedine Zidane. A Libertad Digital úgy tudja, hogy a Real Madrid korábbi sikeredzője megállapodott a francia szövetséggel, hogy a világbajnokság után átveszi a válogatott irányítását Didier Deschamps-tól.

Az 50 éves, játékosként világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes és aranylabdás tréner 2016-tól 2018-ig, majd 2019-től 2021-ig volt a Real Madrid vezetőedzője, háromszor Bajnokok Ligáját, kétszer pedig spanyol bajnokságot nyert a csapattal, ahonnan tavaly nyáron távozott végleg, azóta nincs csapata.

A Libertad Digital úgy tudja, hogy a francia szövetség és Didier Deschamps nem hosszabbítja meg a katari világbajnokság után lejáró szerződést és Zidane lesz az új kapitány. A hírek szerint segítője az a David Bettoni lesz, aki már a Realnál is tagja volt a stábjának.

Zidane október végén egy párizsi rendezvényen már utalt rá, hogy hamarosan visszatér, korábbi válogatott csapattársa, Thierry Henry pedig egyből tudni vélte, hogy ő lesz az új szövetségi kapitány. Maga a tréner sem csinált titkot abból, hogy a nemzeti csapat irányítása az álma.

A játékosként szintén világ- és Európa-bajnok, BL-győztes Didier Deschamps 2012 óta irányítja a francia válogatottat, 2018-ban vb-címig vezette a csapatot.

Borítókép: Zinedine Zidane (Fotó: EPA/Mohammed Badra)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek