Musorujsag
Élő Eredmények

Súlyosan sérült a jobb bokája, műteni kell Schäfer Andrást

Súlyosan sérült a jobb bokája, műteni kell Schäfer Andrást

m4sport.hu
A Schäfer Andrást foglalkoztató német Union Berlin FC hivatalos oldalán közölte, hogy a magyar középpályásra műtét vár.

Az Union Berlin 1–0-ra nyert a belga Union Saint-Gilloise otthonában, ezzel megszerezte a második helyet El-csoportjában és bejutott a rájátszásba. Schäfer Andrást a 62. percben csereként küldték be, a mérkőzés után azonban csak segítséggel tudta elhagyni a pályát.

A magyar válogatott középpályása pénteken sokatmondó Instagram-bejegyzést tett közzé, mivel azt írta, az Európa-liga következő köréig „igyekszik megtalálni a bokáját”, lehetett sejteni, hogy súlyos sérülést szenvedett.

Erre ráerősített az Union Berlin szombati közleménye, amely így fogalmaz: „Középpályásunk, Schäfer András – annak ellenére, hogy végig tudta játszani a mérkőzést – jobb lába súlyosan megsérült. A 23 éves magyar játékosra az elkövetkező napokban műtét vár, további tájékoztatásig nem áll a csapat rendelkezésére.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Schäfer András így minden bizonnyal lemarad csapata utolsó három 2022-es Bundesliga-mérkőzéséről, illetve a magyar válogatott két felkészülési mérkőzéséről is, Luxemburg és Görögország ellen.

Schäfer csapata a hétfői Európa-liga-sorsolásban is érdekelt, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Borítókép: 1. FC Union Berlin

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ilyen egy igazi klubikon: Piqué nem akármilyen összegről mond le a Barcelona javára
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelonát 2008 óta erősítő Gerard Pique <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/11/03/gerard-pique-bejelentette-visszavonulasat-szombaton-lep-palyara-utoljara-a-camp-nouban">csütörtökön bejelentette, hogy a szombati, Alméria elleni mérkőzés lesz az utolsó meccse</a> a gránátvörös-kékeknél, ugyanis azután befejezi profi pályafutását. A spanyol válogatottval világbajnoki címet is nyert védő három Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett a Barcával és hosszú éveken keresztül a szurkolók kedvence volt. Pique pedig a sok kritika ellenére is a búcsúzásakor is a klub érdekeit helyezte a sajátja elé.
Külföldi futball