search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Blatter: hiba volt a rendezést Katarnak adni

MTI
Hiba volt Katarnak adni a labdarúgó-világbajnokság rendezését - vallotta be a nemzetközi szövetséget (FIFA) a 2010-es odaítéléskor vezető svájci Joseph Blatter.

“Katar egy hiba. Rossz döntés volt, amelyért én voltam a felelős, mint az akkori elnök” – fogalmazott a 86 esztendős egykori sportvezető a svájci Tages Anzeigernek adott nyilatkozatában.

A jövő vasárnap kezdődő, elsőként a Közel-Keleten sorra kerülő vb odaítélése óta számos téma kapcsán kap kritikákat, így a hiányos infrastruktúra, a korrupciógyanú, az emberi jogi kérdések és a stadionokat építők rossz munkakörülményei miatt is.

“Ez egy túl kicsi ország, a labdarúgás és a világbajnokság túl nagy a számára” – szögezte le Blatter a kevesebb mint 3 millió lakosú arab ország kapcsán.

Egyúttal megismételte azon állítását, miszerint az akkori francia elnök, Nicolas Sarkozy nyomást gyakorolt az európai szövetséget (UEFA) vezető Michel Platinire, hogy az utolsó körben 14 voksot bezsebelő Katart támogassa a 8 szavazatot kapó Egyesült Államokkal szemben.

Blatter 1998-tól 2015-ig irányította a FIFA-t. Ezt követően korrupciós ügyek miatt eltiltották. A svájci szövetségi büntetőbíróság nyáron Platinivel együtt felmentette azon vád alól, hogy megkárosították a FIFA-t kétmillió svájci frankkal, amelyet Platini 2011-ben kapott az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért.

Borítókép: Sepp Blatter érkezik a perre. (EPA)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az UEFA elnöke továbbra sem enged az Európai Szuperligának
Az Európai Szuperliga (ESL) három képviselőjét kedden az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában fogadta a szervezet elnöke, Aleksander Ceferin, aki támogatóival közösen továbbra is egységesen elutasított bármilyen változást.
Labdarúgás
Áldását adta a FIFA az orosz-tádzsik barátságos meccsre
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és európai kontinentális szervezete (UEFA) is hozzájárult, hogy Oroszország és Tádzsikisztán válogatottja jövő csütörtökön barátságos mérkőzést vívjon egymással.
Külföldi futball