Musorujsag
Élő Eredmények

Átvette az európai Aranycipőt Robert Lewandowski

Átvette az európai Aranycipőt Robert Lewandowski

m4sport.hu
Robert Lewandowski átvette a 2021-2022-es európai Aranycipőt, melyet még a Bayern Münchenben szerzett 35 Bundesliga góljával érdemelt ki. A most már Barcelonában futballozó lengyel klasszisnak Carles Puyol adta át a díjat.

A 34 éves támadó egymás után másodszorra hódította el az európai klubfutball legjobb góllövőjének járó díjat, erre korábban mindössze Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry és Ally McCoist volt képes.

Lewandowski elmondása szerint nagyon keményen dolgozott a díjért, melyért köszönetet mondott korábbi müncheni csapattársainak is. A klasszis elmondta, az idei szezonban megpróbálja a triplázást is, ám ez nagyon nem lesz egyszerű feladat.

Az Aranycipőt az Európa vezető sportlapjait tömörítő European Sports Media nevű szervezet adja át minden évben. A Marca spanyol lap által szervezett ünnepségen az elismerést az Estrella Damm régi sörfőzdéjében kialakított rendezvényközpontban adták át Barcelonában november 9-én.

Borítókép: Barcelona, 2022. november 9. Robert Lewandowski, az FC Barcelona spanyol első osztályú labdarúgóklub lengyel csatára az Aranycipővel, amelyet a 2021-2022-es idény legjobb európai gólszerzőjeként vett át Barcelonában 2022. november 9-én. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

További tartalmak