Musorujsag
Élő Eredmények

A Young Boys másodedzője szerint nem szabadott volna így bánni Szalai Ádámmal

A Young Boys másodedzője szerint nem szabadott volna így bánni Szalai Ádámmal

MTI/m4sport.hu
Kádár Zoltán, a Young Boys labdarúgócsapatának másodedzője szerint a Basel új vezetőinek nem szabadott volna úgy bánni Szalai Ádámmal, ahogyan ezt tették.

Kádár Zoltánt 2022 július elsején nevezték ki a Young Boys másodedzőjének. Az erdélyi születésű szakember játékosként több évet játszott az Universitatea Cluj és Dinamo Bukarest csapataiban, valamint hét alkalommal a román válogatottban is pályára lépett. 2012 és 2021 között a Grasshoppers és a FC Zürich együtteseiben töltött be különböző edzői pozíciókat.

Kádár a Nemzeti Sporthíradónak pénteken elmondta, egy testvérpár vette át a klubot, ők pedig fiatal játékosokat vásároltak, kölcsönöztek, akiket később jó pénzért el tudnak adni sikeres szereplés esetén.

„Szalai Ádám olyan korban van, hogy nem tudnak pénzt keresni vele, ez az oka, hogy nem játszik.” – nyilatkozott a szakember. Kiemelte, „egy ilyen legendával így bánni, keserű szájízet hagy maga után.” Hozzátette, a klubnál is beszéltek róla, hogy nem szabad így eljárni játékosokkal, emberekkel szemben.

A 34 éves csatár nem látogathatja a svájci csapat edzéseit, sajtóértesülések szerint hamarosan távozik a Baseltől.

Kádár az FTC Európa-ligában elért csoportelsőségéről azt mondta, „szenzációs őszt játszottak”. Hangsúlyozta, hogy már tavaly, amikor a Young Boys búcsúztatta a zöld-fehéreket a Bajnokok Ligája selejtezőjében, látszott, hogy erős csapat a Fradi, amelyet jól felépítettek, és reméli, a Ferencváros visszajut arra a szintre, amit régen képviselt.

A Young Boys jelenleg hét pont előnnyel vezeti a svájci bajnokságot, a klubnál egyértelmű célkitűzés a bajnoki cím megszerzése. Kádár Zoltánt kétéves szerződés köti az együtteshez, amelyet két alkalommal – a vezetőedző eltiltása és betegsége miatt – már ő irányított.

Kádár elmondta, Svájcban azért tekintenek nagy várakozással a válogatott világbajnoki szereplésére, mert a mostanit tartják minden idő legjobb generációjának.

Borítókép: Szalai Ádám (fotó: MTI/EPA/Keystone/Georgios Kefalas)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám a Vidinél tartott edzést
Nagy élményben volt része hétfő este U17-es csapatunknak, ugyanis a magyar válogatott korábbi kapitánya, a nemzeti csapatban 86 meccsen 26 gólt szerző Szalai Ádám tartott a fiataloknak edzést – olvasható a fehérvári klub honlapján.
Magyar futball