Musorujsag
Élő Eredmények

Sergio Ramos nélkül, de Ansu Fatival vág neki a katari világbajnokságnak a spanyol válogatott

Sergio Ramos nélkül, de Ansu Fatival vág neki a katari világbajnokságnak a spanyol válogatott

m4sport.hu
Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kihirdette 26 fős keretét a katari labdarúgó-világbajnokságra.

 

A mester listája kevésbé tartalmaz meglepetést – mint kiderült, az elmúlt hetekben mutatott jó formája meggyőzte a szakembert, aki végül meghívót küldött Ansu Fatinak, a Barcelona támadójának.

Helyet kapott a listán az a Ferran Torres is, aki ebben a szezonban mindössze 751 játékpercet tud felmutatni a katalán csapatban, ám Luis Enrique bízik a szélsőben, akinek 30 válogatott találkozóján 13 gólja van.

Nincs ott a szélső védők között Marc Cucurella, a Chelsea balhátvédje, aki az elmúlt egy évben kifejezetten jó formában futballozott – talán nem is véletlen, hogy a londoni alakulat a nyáron több mint 65 millió eurót fizetett a Brightonnak a játékjogáért.

Az elmúlt hetekben napvilágot látott a pletyka, miszerint Luis Enrique előzetes, bő névsorában szerepelt az a Sergio Ramos is, aki tavalyi sérüléséből felépült, s a jelenlegi szezonban már 19 összecsapáson is pályára lépett, ráadásul stabil kezdőnek számít a Paris Saint-Germainben.

Hiába azonban a jó forma, a 36 esztendős, 180-szoros válogatott középhátvéd nem lehet ott a katari világbajnokságon, a kapitány végül nem szavazott neki bizalmat.


A spanyol vb-keret
kapusok
Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton), David Raya (Brentford)
védők
Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia).
középpályások
Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (Paris Saint-Germain), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Pedri Gonzalez (FC Barcelona), Koke Resurreccion (Atlético Madrid)
támadók
Ferran Torres (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (FC Barcelona)

 

Borítókép: EPA/HUGO DELGADO

További tartalmak