search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Edzésen megsérült Christopher Nkunku, kihagyja a vb-t

m4sport.hu
Pogba, Kanté és Kimpembe már a vb előtt kidőlt, Benzema és Varane nem teljesen egészséges, és most a topformában lévő Nkunku is kiesett.

A három magyar válogatottat is soraiban tudó RB Leipzig támadója Christopher Nkunku megsérült a világbajnokságra készülő címvédő francia labdarúgó-válogatott edzésén, így nem lehet ott a katari tornán.

Amint az RMC Sport Twitter-bejegyzésén látható, az idei szezonban 23 mérkőzésen 17 gólt és 4 gólpasszt jegyző játékos éppen átvett volna egy labdát, amikor a Real Madridban szereplő Eduardo Camavinga nyújtott lábbal érkezett és eltalálta őt.

Nkunkut úgy kellett lesegíteni a pályáról, és az azonnal elvégzett vizsgálatok pedig megállapították, kificamodott a térde, ami a vb-ig biztosan nem jön rendbe, így ki kell hagynia a vb-t, ami az első lett volna a pályafutásában.

A franciák amúgy sincsenek könnyű helyzetben, hiszen a két világbajnok középpályás, Ngolo Kanté és Paul Pogba már a vb előtt kidőlt, míg Karim Benzema és Raphaël Varane sem teljesen egészségesen kezdte meg a felkészülést a tornára, míg a PSG francia belső védője, Presnel Kimpembé nem épült fel sérüléséből időben, így ő sem lesz ott a világbajnokságon.

Szerda délelőtt pedig az is kiderült, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány egy másik Bundesligában szereplő játékossal, a Frankfurtot erősítő Randal Kolo Muanival pótolja a kiesett támadóját. A 23 éves játékos eddig két alkalommal – az Ausztria és a Dánia elleni Nemzetek Ligája meccseken – lépett pályára a válogatottban, összesen tíz percet.

 

 

Borítókép: Lipcse, 2021. november3. Christopher Nkunku, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án. MTI/EPA/Filip Singer

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tizenegy labdarúgó, aki nagyot dobbanthat Katarban: ők lehetnek a világbajnokság fiatal sztárjai
Thomas Müller szinte teljes megdöbbenésre lett gólkirály a dél-afrikai vb-n, James Rodríguez Puskás-díjas gólt lőtt Uruguay ellen a brazíliai világbajnokságon, és minden bizonnyal azt sem várták sokan, hogy Mario Götze dönti majd el a 2014-es vb-döntőt Argentína ellen. is. Ezen pillanatok mindegyike a labdarúgás történetének legfelső polcára került. Az említett játékosok karrierjén látványosat lendített az adott vb és váratlanul lettek válogatott hősei és a torna felkapott főszereplői. A 2022-es katari vb-hez közeledve összeszedtünk tizenegy olyan futballistát, aki szintén váratlanul alkothat valami nagyot, és lehet húzóember a csapatban.
Külföldi futball
Minden vb-keret egy helyen: a 2022-es labdarúgó-világbajnokság 32 válogatottjának hivatalos névsora
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon résztvevő válogatottaknak november 13-ig kell hivatalosan kijelölniük 26 fős keretüket a tornára. A nemzeti szövetségek többsége nem vár az utolsó pillanatig, így az elmúlt napokban folyamatosan hirdették ki csapatukat a november 20-án rajtoló tornára. Folyamatosan frissülő cikkünkben mind a 32 válogatott vb-keretét megtalálja.
Külföldi futball