Musorujsag
Élő Eredmények

Egy év után lépett pályára ismét az orosz futballválogatott

Egy év után lépett pályára ismét az orosz futballválogatott

MTI
Gól nélküli döntetlennel zárult az orosz és a tádzsik labdarúgó-válogatott barátságos meccse, amelyet a nemzetközi szövetség (FIFA) hozzájárulásával vívott a két csapat a szovjet utódállam fővárosában, Dusanbéban.

A sportág nemzetközi vérkeringéséből ukrajnai háborúja miatt kizárt Oroszország együttese a FIFA igenje után hivatalos mérkőzést játszhatott a tádzsikok nemzeti válogatottjával, amely egy lesgólt leszámítva megóvta kapuját a vendégtalálattól. A műfüvön rendezett csütörtöki összecsapáson az oroszoknál újoncként lehetőséget kapott a középpályás Szergej Pinyajev is, aki 18 évesen és 15 naposan szerepelt, ez által pedig ő lett a szbornaja történetének legfiatalabb játékosa.

Az orosz nagyválogatott eredendően november 19-én – egy nappal a katari világbajnokság rajtja előtt – játszott volna edzőmeccset a bosnyákokkal Szentpéterváron, ám az amúgy csaknem két hónappal korábban lekötött találkozót október végén Bosznia-Hercegovina labdarúgó szövetsége lemondta. A bejelentés szerint a “széleskörű kritikát” figyelembe véve született meg a döntés a visszalépésről. A vb-re a bosnyákok sem jutottak ki.

Az orosz válogatott tétmérkőzést legutóbb tavaly novemberben játszott, amikor 1-0-ra kikapott a horvátok vendégeként világbajnoki selejtezőn. Azt követően idén először Kirgizisztánban lépett pályára a szbornaja szeptember végén, 2-1-re nyerve a hazai csapat ellen, legközelebb pedig most vasárnap vív edzőmeccset – ugyancsak FIFA-engedéllyel – Taskentben, az üzbég válogatott vendégeként.

Borítókép: MTI/AP/AFP pool/Kirill Kudrjavcev

További tartalmak