Musorujsag
Élő Eredmények

Hol köthet ki Cristiano Ronaldo?

Hol köthet ki Cristiano Ronaldo?

m4sport.hu
Kedd délután a Manchester United és Cristiano Ronaldo közös megegyezéssel szerződést bontottak, aminek köszönhetően a portugál labdarúgó szabadon igazolhatóvá vált.

A 37 éves játékos jelenleg a világbajnokságra összpontosít, de ügynöke, Jorge Mendes bizonyára azon dolgozik, hogy új csapatot keressen pártfogoltjának. Az ötszörös aranylabdás támadó még úgy is népszerű lehet a piacon, hogy jelenleg nincs legjobb formájában. Az már más kérdés, melyek azok az együttesek, amelyek megengedhetik maguknak az Európa-bajnok csatár fizetését.

A nyáron több csapat is megpróbálta leigazolni Ronaldót, köztük a legtöbb hír a Chelsea felől érkezett. A londoni csapat új tulajdonosa, Todd Boehly szerette volna a játékost csapatában tudni, de az együttes akkori menedzsere, Thomas Tuchel megvétózta az üzlet létrejöttét. Mivel a német edző szeptemberben menesztették, semmi sincs, ami a csatár érkezésének útjába állna.

A londoni csapaton kívül Ronaldo neve felmerült a Manchester City, a Napoli, vagy a Sporting együttesénél is, de az sem kizárható, hogy visszatér korábbi sikerei színhelyére, a Real Madridnak Benzema kiesésével szüksége lehet egy új csatárra.

Európában a Paris Saint-Germain az a klub, amely minden gond nélkül ki tudná fizetni a portugál aranylabdás hatalmas fizetését, ráadásul a katari tulajdonosok bizonyára szeretnék egyszerre a csapatukban látni az elmúlt idők két legjobb játékosát, Lionel Messit és Cristiano Ronaldót.

Az is könnyen előfordulhat, hogy Ronaldo Európán kívül folytatja, állítólag a szaúdi Al-Hilal a nyáron ajánlatot is tett érte, de az amerikai labdarúgó bajnokságból is gyakran cikkeznek a portugál klasszisról – bár korábban ő maga azt monda nem szeretné elhagyni a kontinenst.

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Cristiano Ronaldo: Megalázó volt a felfüggesztésem, a Manchester United olajat öntött a tűzre
A hét egyik legnagyobb szenzációja a labdarúgás berkeiben Cristiano Ronaldo mélyinterjúja, amelyet a népszerű brit újságírónak, <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/11/14/cristiano-ronaldo-a-manchester-united-elarult-engem" rel="noopener" target="_blank">Piers Morgannek adott</a>. A beszélgetés 90 perces volt, a második része csütörtök este volt követhető. A 37 éves portugál klasszis sok témát érintett az nyilatkozat "második félidejében" is.
Külföldi futball