Musorujsag
Élő Eredmények
×

A klub eladására is nyitottak a Manchester United tulajdonosai

A klub eladására is nyitottak a Manchester United tulajdonosai

m4sport.hu
A Manchester United vezetősége hivatalos közleményben tudatta, megkezdték a klub stratégiai alternatíváinak vizsgálatát.

A klub weboldalán olvasható közlemény szerint a cél a csapat jövőbeli növekedésének elősegítése, valamint a kereskedelemben és a pályán nyújtott teljesítményekben rejlő lehetőségek kihasználása.

A folyamat alatt a vezetőség minden alternatívát megvizsgál, ebbe beletartoznak az új befektetések, vagy akár a klub eladása is. A tervek mind a United megerősítésére szolgálnának, ilyen kezdeményezés lenne többek között a stadion és az infrastruktúra átalakítása, a klub kereskedelmi tevékenységeinek globális szintű kiterjesztése, de a szurkolók megfelelő szórakoztatása is.

A klubot működtető Glazer család így kommentálta az eseményeket:

“A Manchester United ereje az 1,1 milliárd rajongóból és követőből álló globális közösségünk szenvedélyén és hűségén alapul. Miközben arra törekszünk, hogy tovább építsünk a klub sikertörténetére, az igazgatótanács engedélyezte a stratégiai alternatívák alapos értékelését. Minden lehetőséget ki fogunk értékelni annak érdekében, hogy a lehető legjobban szolgáljuk szurkolóinkat, és hogy a Manchester United maximalizálja a klub számára a ma és a jövőben rendelkezésre álló jelentős növekedési lehetőségeket. A folyamat során teljes mértékben a szurkolóink, a részvényeseink és a különböző érdekelt felek érdekeinek szolgálatára fogunk összpontosítani.”

A Cristiano Ronaldóval közös megegyezéssel szerződést bontó Manchester United a portugál klasszis klub felé irányuló, éles kritikákkal teli interjúja után jutott erre a döntésre.

Borítókép: A manchesteri Old Trafford stadion (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hol köthet ki Cristiano Ronaldo?
Kedd délután a Manchester United és Cristiano Ronaldo közös megegyezéssel szerződést bontottak, aminek köszönhetően a portugál labdarúgó szabadon igazolhatóvá vált.
Külföldi futball
Cristiano Ronaldo: Megalázó volt a felfüggesztésem, a Manchester United olajat öntött a tűzre
A hét egyik legnagyobb szenzációja a labdarúgás berkeiben Cristiano Ronaldo mélyinterjúja, amelyet a népszerű brit újságírónak, <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/11/14/cristiano-ronaldo-a-manchester-united-elarult-engem" rel="noopener" target="_blank">Piers Morgannek adott</a>. A beszélgetés 90 perces volt, a második része csütörtök este volt követhető. A 37 éves portugál klasszis sok témát érintett az nyilatkozat "második félidejében" is.
Külföldi bajnokságok
Bruno Fernandes: Semmi bajom sincs Ronaldóval
Korábban beszámoltunk arról, hogy némi <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2022/11/15/bruno-fernandes-huvosen-koszontotte-cristiano-ronaldot-a-portugal-valogatott-osszetartasan" rel="noopener" target="_blank">feszültség volt felfedezhető</a> a Manchester United két portugál labdarúgója, Cristiano Ronaldo és Bruno Fernandes között, amikor köszöntötték egymást a világbajnokságra készülő válogatottjuk összetartásán. Utóbbi tagadja, hogy bármilyen probléma lenne közöttük, ezt csak az ügyet csak az újságírók fújták fel.
Cikkek
Videó: szedik le Cristiano Ronaldo fotóját az Old Traffordról
Elkezdték leszedni a Cristiano Ronaldót ábrázoló óriásplakátot a Manchester United stadionjáról, ami akár annak előjele is lehet, hogy a klubot nyíltan kritizáló futballista nem fog már visszatérni a világbajnokság után az Old Traffordra.
Külföldi futball
Megfontoltan, szankciót sem kizárva reagált a Ronaldo-interjúra a Manchester United
Az utolsó világbajnokságára készülő Cristiano Ronaldo vasárnap egy nagy <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/11/14/cristiano-ronaldo-a-manchester-united-elarult-engem" rel="noopener" target="_blank">interjút adott</a> a neves angol újságírónak, Piers Morgannak, amelyben egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte szeretett klubja „elárulta” őt, illetve éles kritikával illetve edzőjét, Erik ten Hagot, illetve elődjét, Ralf Rangnickot. A Vörös Ördögök reagáltak Ronaldo szavaira: nem kizárható, hogy büntetés vár a portugálra, ahogyan az sem, hogy már nem látjuk őt United-mezben.
Külföldi bajnokságok