Musorujsag
Élő Eredmények

Carlo Ancelotti lehet a brazil válogatott új szövetségi kapitánya – sajtóhír

Carlo Ancelotti lehet a brazil válogatott új szövetségi kapitánya – sajtóhír

m4sport.hu
Sajtóhírek szerinte a brazil labdarúgó-szövetség a Real Madrid menedzserét, Carlo Ancelottit nézte ki Tite pótlására a válogatott élén.

A brazilok negyeddöntős búcsúja után a válogatott szövetségi kapitánya, Tite elhagyta az együttest, az UOL Esporte értesülései szerint a brazil labdarúgó-szövetség a Real Madrid menedzserét, Carlo Ancelottit nézte ki a megüresedett pozíció betöltésére.

Bruno Andrade, portugál újságíró értesülései szerint az első konzultáció még októberben zajlott, amikor a 63 éves menedzser nyitott volt a lehetőségre, de leszögezte, hogy csak abban az esetben fontolja meg, ha a pozíció üres, valamint szeretné befejezni a jelenlegi szezont a Real Madrid élén.

Ancelotti korábban úgy nyilatkozott, hogy a Real Madridból szeretne visszavonulni, de nem zárta a lehetőségét annak, hogy egyszer szövetségi kapitány legyen, akár a brazil, akár az olasz válogatott kispadján. Az utóbbi mellet szólhat, hogy Ancelotti nagyon jó viszonyt ápol több brazil labdarúgóval is, köztük a Madridban a kezei alatt fejlődő Vinícius, Rodrygo, Militao hármassal, vagy a korábbi reálos középpályással Casemiróval.

Az olasz szakember a futball-történelem egyik legsikeresebb edzőjének mondhatja magát, öt országban nyert bajnoki címet (Spanyolországban, Németországban, Olaszországban, Angliában és Franciaországban), és négy Bajnokok Ligáját(AC Milan: 2002-03, 2006-07; Real Madrid: 2013-14, 2021-22).

Borítókép: EPA/MOHAMMED BADRA

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Neymar szép búcsúja a leköszönő brazil szövetségi kapitánytól
A világbajnokságtól búcsúzó brazil válogatott legnagyobb sztárja, Neymar köszönetnyilvánítással búcsúztatta az kispadot elhagyó szövetségi kapitányt, Titét. A 30 éves támadó visszaemlékezett kapcsolatuk kezdetére, mely nehézkesre sikerült, végül mégis csodálatos volt a kapcsolatuk.
Külföldi futball
Pelé vigasztaló szavakat küldött Neymarnak
A brazilok legendás futballistája, Pelé gratulált Neymarnak, hogy beállította a válogatottsági gólrekordját, egyben vigasztalta utódját, amiért csapatával pénteken kiesett a negyeddöntőben a katari világbajnokságon.
Külföldi futball