Musorujsag
Élő Eredmények

Willi Orbán: Lenyűgözött Pepe, példaként tekintek rá

Willi Orbán: Lenyűgözött Pepe, példaként tekintek rá

m4sport.hu
Az RB Leipzig és a magyar válogatott középhátvédje a Sport Bildnek elmondta, hogy a munka megszállottja, a sérülése után új edzéseket alkalmazott és boldog amiért a nemzeti csapatot választotta.

Az RB Leipzig egy gyenge szezonkezdet után már Marco Roséval a kispadon egy 15 meccsen át tartó veretlenségi sorozatban van jelenleg, a fantasztikus eredmények a harmadik helyig repítették a lipcsei együttest, amiben nagy szerepe volt a – Gulácsi sérülése miatt – csapat kapitányának, Orbán Willinek, aki a bajnokság mind a 15 mérkőzését végigjátszotta.

Orbán elmondása szerint őt is meglepte, hogy ennyire jól bírta a meccsterhelés: „Intenzív időszak volt, nem gondoltam korábban, hogy ennyit tudok játszani, de minél idősebb leszek, annál jobban bírom a terhelést. A munkámnak élek, sokat dolgozom a testemen, az évek során megtanultam mi a legjobb nekem. Megszállott vagyok, számomra ez egyfajta életmód, és ennek eredményeként az energiaszintem mindig magas, soha nem leszek egy kanapén punnyadó személy, még a karrierem után sem” – nyilatkozta a 37-szeres válogatott játékos a Sport Bildnek.

Willi Orbán és Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A 2019/2020 szezon telén Orbán hosszú ideig sérült volt, ami miatt változtatnia kellett a felkészülésén: „A sérülés kizökkentett. Elgondolkodtam, mit tudnék jobban csinálni, és arra jutottam, túl sokat edzettem, ezután egy új edzővel kidolgoztunk egy másik edzésprogramot”.

A sérülésből visszatérve a magyar válogatott védője jobb, mint valaha, a lipcsei védelem egyik legfontosabb tagja, akit minden edző előszeretettel használ. A kiváló teljesítményhez Orbán egy portugál klasszis játékát szokta figyelni: „Lenyűgözött Pepe, példaként tekintek rá. Ő 39 évesen és kilenc hónaposan még mindig a világbajnokságon játszik. Hozzá képest én még 33 évesen is fiatal lennék a 2026-os világbajnokságon” – mondta Orbán enyhén utalva jövőbeli terveire.

A lap foglalkozik a magyar válogatott védő étrendjével is, aki elárulta, reggelire sosem eszik müzlit, helyette fehérjére van szüksége, és elmondása szerint néha steaket is reggelizik.

Profizmusa a Bundesliga egyik legjobb középső védőjévé tette, és Németországban egyre többen hangoztatják, hogy szükség lenne egy olyan játékosra, mint Orbán a védelemben, de a 30 éves hátvéd nem bánta meg évekkel ezelőtti választását: „Soha nem bántam meg a döntésem Magyarország mellett, még akkor sem, ha egyre többen mondják, hogy Németországnak szüksége lenne rám. A válogatott segített azzá a játékossá válnom, aki most vagyok. Jót tett nekem a nemzetközi tapasztalat, és bizalom, amit ott kaptam. Szeretek Magyarországért és a szurkolókért játszani” – mondta végezetül Orbán.

A teljes interjút itt tekintheti meg.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szoboszlai duplázott egy lengyel élvonalbeli csapat ellen
A világbajnokság miatt jelenleg szünetelnek a nemzeti bajnokságok, így a német Bundesliga is. Az RB Leipzig nem tétlenkedik ebben az időszakban, a lengyel elsőosztályú Radomiak Radom csapatával játszott felkészülési mérkőzést, amelyen 6-0-ra nyert, Szoboszlai Dominik kétszer is betalált a hálóba.
Külföldi futball
Dzsudzsák elköszönt, Kalmár a 93. percben döntött – a görögök elleni győzelemmel búcsúztatta az évet a magyar válogatott
A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel zárta 2022-t: Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén 2–1-re verte Görögországot. Sallai Roland nagyszerű akció végén talált be, de Bakaszetasz a hajrában tizenegyesből egyenlített. A meccsnek viszont még nem volt vége: a csereként beálló, súlyos sérülésből visszatérő Kalmár Zsolt egy hatalmas szabadrúgással a hosszabbításban eldöntötte a találkozót.
Magyar futball