Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi is elbúcsúzott Sinisa Mihajlovictól

Marco Rossi is elbúcsúzott Sinisa Mihajlovictól

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is megemlékezett korábbi csapattársáról, a pénteken elhunyt Sinisa Mihajlovicról.

A BEK- és KEK-győztes, 63-szoros jugoszláv válogatott labdarúgó, majd pályafutását edzőként folytató Mihajlovicnál 2019-ben diagnosztizáltak leukémiát, több kemoterápiás cikluson és csontvelő-transzplantáción esett át, pénteken egy római kórházban hunyt el 53 éves korában.

„Nyugodj békében, harcos! Nagyon fogsz hiányozni nekünk” – írta közösségi oldalán Marco Rossi, aki az 1994/1995-ös szezonban a Sampdoriánál volt Mihajlovic csapattársa.

Mihajlovic játékosként a Crvena zvezda színeiben 1991-ben BEK-győztes, a Lazióval 1999-ben KEK-győztes volt. Emellett két olasz bajnoki címet és négy Olasz Kupát nyert a római csapattal, illetve az Internazionaléval. Olaszországi karrierje során játszott még az AS Romában valamint a Sampdoriában.

Pályafutását 2006-ben zárta le, majd rövid kitérőkkel idén márciusig Olaszországban edzősködött. Akkor a Bolognát hagyta ott, hogy újfent kórházi kezeléseknek vesse alá magát. A szakember 2012 májusa és 2013 novembere között a szerb válogatott, 2018-ban egy hétig a Sporting kispadján is ült. A vukovári születésű Mihajlovic előbb Jugoszlávia, majd Szerbia és Montenegró válogatottjában lépett pályára, összesen 67 alkalommal.

Borítókép: Sinisa Mihajlovic (Fotó: Twitter/Bologna FC 1909)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elhunyt Szinisa Mihajlovics
Ötvenhárom éves korában elhunyt Szinisa Mihajlovics 63-szoros jugoszláv válogatott labdarúgó, egykori szerb szövetségi kapitány - közölte pénteken a család.
Külföldi futball