search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Nemcsak az M4 Sporton, az Egyesült Államokban is nézettségi rekordot döntött a vb-döntő

MTI
Férfi labdarúgó-mérkőzést még soha nem néztek annyian az Egyesült Államokban, mint a katari világbajnokság vasárnapi döntőjét.

A Nielsen cég adatai szerint az Argentína-Franciaország találkozó angol nyelvű közvetítését 16,78 millióan követték televízióban vagy az interneten, míg a spanyol nyelvű élő adást 9 millióan tekintették meg, így az országban összesen 25,78 millióan látták élőben a 11-es párbajjal és argentin sikerrel zárult összecsapást. Ez minden idők legnagyobb nézőszáma férfi meccs esetében, a sportági nézettségi rekordot ugyanis a 2015-ös női világbajnoki döntő tartja: az Egyesült Államok-Japán találkozót 26,7 millió amerikai nézte. Az adatok alapján a finálé angol nyelvű közvetítésének nézettsége 47 százalékkal volt magasabb a 2018-as francia-horvát döntőénél. A világbajnokság 64 találkozóját átlagban 3,59 millióan követték élőben tévén vagy interneten az Egyesült Államokban.

Más tekintetben, de hazánkban is rekordot döntött a vb-döntő, ugyanis 2022 legnézettebb televíziós műsora lett a vasárnapi finálé.

Borítókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

További tartalmak