search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Hazaküldték a vb-ről, a kameruniak kapusa most lemondta a válogatottságot

m4sport.hu | Szerző: Kovács Máté
A katari foci-vb-n André Onana összerúgta a port Kamerun szövetségi kapitányával, Rigobert Songgal, a hírek szerint hangos szóváltás is lezajlott kettejük között, ugyanis a szakember nehezményezte kapusa stílusát, mást kért tőle, ám az Inter hálóőre nem volt hajlandó a kompromisszumokra, így kitették őt a keretből. A 26 esztendős futballista szűk egy héttel a vb vége után közösségi médiás felületein jelezte: többet nem kíván szerepelni a nemzeti együttesben, mert egy játékos vagy személy sem lehet fontosabb a válogatottnál.

A Marca információi szerint a vita gyújtópontját az képezte, hogy Rigobert Song más stílust kért Onanától, szerinte túl sok kockázatot vállalt lábbal mind a mérkőzéseken, mind az edzéseken. Ez a nézeteltérés viszont heves kiabálásba torkollott, majd a szövetségi kapitány később azt állította, kapusa sírva fakadt, amikor odament hozzá, hogy megbeszéljék a dolgokat, és ő nem is volt hajlandó a békejobb elfogadására. Az Inter játékosa ezt követően került ki a keretből és utazott haza, csupán egy meccsen, a Svájc elleni csoporttalálkozón védett. Most pedig úgy fest, a sértődöttségét az idő sem enyhítette, hiszen bejelentette visszavonulását akameruni válogatottól.

„Minden egy aprócska faluból, Ngol Nkokból indult, ahol a családom már egészen kicsi koromtól kezdve átadta nekem azokat az értékeket, melyekkel a kameruni népet azonosítják. Hamar megértettem, hogy az ország szeretete örök és az elkötelezettség nem alku tárgya. Emlékszem, hogyan néztük a családommal a mérkőzéseket. Csak a kameruniak érthetik, hogy mit jelent látni a Szelídíthetetlen Oroszlánokat egy-egy meccsen. Épp emiatt kezdtem el arról álmodozni, hogy egy nap majd a válogatott mezét viseljem. És most, végeláthatatlan edzések, számos utazás és sok-sok kitartás után büszkén mondhatom, hogy beteljesítettem a nagy álmomat” – tisztelgett a címeres mez előtt Onana a búcsúüzenetében.

„Azonban minden történetnek, bármilyen szép is legyen, megvan a maga a vége. A kameruni válogatottal kapcsolatos sztorim pedig most véget ért. A játékosok jönnek-mennek, a nevek cserélődnek, de Kamerun minden játékos vagy ember előtt áll. A hazám örökkévaló marad, mint ahogy a nemzeti csapat és az emberek iránti szeretetem is, akik mindig támogattak minket, bármilyen nehéz is volt egy-egy pillanat. Az érzéseim sosem fognak megváltozni ezzel kapcsolatban. A kameruni szívem tovább dobog, és bárhová is megyek, mindig küzdeni fogok, hogy a lehető legmagasabbra emeljem Kamerun zászlaját”.

André Onana (Fotó: MTI/EPA/Noushad Thekkayil)

„Szurkolóként továbbra is támogatom a csapatot, ahogy ezt több mint 27 millió kameruni teszi minden meccsen. Csak köszönetet mondhatok mindazoknak, akik bíztak bennem, és hittek abban, hogy hozzáadhatok és hozzájárulhatok a válogatott sikereihez. A nemzet minden és mindenek előtt!” – zárta gondolatait André Onana, aki hatéves pályafutása alatt 34 meccsen lépett pályára a Szelídíthetetlen Oroszlánok együttesében, számára a legnagyobb siker a hazai rendezésű, tavalyi Afrikai Nemzetek Kupáján jött el, melyen harmadik helyen végzett a válogatottal.

Borítókép: MTI/EPA/PAOLO MAGNI

További tartalmak