Musorujsag
Élő Eredmények

Ten Hag ünneplő világbajnokát sem kíméli: „El kell fogadnia, hogy folytatódik a Premier League”

m4sport.hu
Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere megérti, hogy az argentin válogatottal néhány napja világbajnoki címet nyerő játékosa, Lisandro Martínez még mindig élete legnagyobb sikerét ünnepli, de úgy véli, neki is „el kell fogadnia, hogy folytatódik a Premier League”.
fotó: EPA/Friedemann Vogel

Az Ajaxtól 57 millió euróért igazolt középhátvéd jelenleg is hazájában ünnepel – Argentína a vasárnapi fináléban tizenegyespárbajban győzte le a címvédő francia válogatottat. Martínez a torna hét argentin mérkőzéséből ötön lépett pályára.

A Manchester United szerdán már az angol Ligakupában volt érdekelt, hétfőtől pedig a Premier League is visszatér, az MU december 27-én este a Nottingham Forestet fogadja hazai pályán.

Erik ten Hag (fotó: EPA/Javier Etxezarreta)

Ten Hag pénteki sajtótájékoztatóján az újságírók rákérdeztek, számít-e a vb-döntőben érdekelt játékosaira.

„Nem tudok válaszolni a kérdésre, hiszen még mindig Buenos Airesben ünnepel” – utalt argentin védőjére a mester.

„Még mindig busszal járják körbe a várost, ami persze érthető, hihetetlen érzelmeket szabadít fel egy világbajnoki győzelem, legyen szó játékosról, edzőről vagy szurkolóról.”

„Elképesztő sikert értek el, a futball legjelentősebb trófeáját vitték haza. De Licha Martíneznek is el kell fogadnia, hogy december 27-én számunkra is folytatódik a Premier League.”

fotó: EPA/ANDREW YATES

Persze nem minden menedzser kezeli ugyanúgy a játékosok pihenőjét. Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere például azt mondta, argentin támadója, a vb-n 4 gólt is szerző Julian Álvarez még egy hétig biztosan nem lép pályára, míg a Brighton középpályása, Alexis Mac Allister sem húz újra mezt december 31 előtt.

Ten Hag a döntőben vesztes francia válogatottban szereplő hátvédjére, Raphael Varane-ra is kitért.

fotó EPA/Noushad Thekkayil

„Természetesen nagyon csalódott a finálé elvesztése miatt, de büszke lehet rá, hogy már másodszor szerepelt egy vb-döntőben. Már most fantasztikus karrier áll mögötte, elképesztő mennyiségű trófeát nyert, de arra is büszke lehet, amit most elért a francia válogatottal, nagyon közel voltak az újabb világbajnoki címhez.”

A holland szakember elárulta, nem csak az nehezíti a munkáját, hogy mindössze 7 nap választja el a vb-döntőt és a Manchester United következő PL-mérkőzését.

„Külön-külön kellett megterveznünk a játékosok visszatérését és visszaépítését. Ez terv mindenki számára egyéni, nincs két egyforma program, nem mindenki kapott ugyanakkora terhelést, ráadásul azzal nem is tudtunk előre számolni, kinek mikor ér véget a tornája.”

„De azt pontosan tudtuk, mikor folytatódik a bajnokság, ezt el kell fogadnunk és készen kell állnunk. Ez az edzőre, a stábra és a játékosokra is ugyanúgy vonatkozik.” 

A Manchester United a Premier League ötödik helyéről várhatja a folytatást, 14 fordulót követően három ponttal lemaradva a BL-indulást jelentő negyedik helytől. Ten Hag pénteki sajtótájékoztatóján hozzátette, céljuk a bajnokság első négy helyének valamelyikén végezni és trófeával zárni a szezont. Erre az FA-kupában, a Ligakupában és az Európa-ligában is van esélyük.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Túl messzire mentek” – a francia szövetség elnökét felháborítja az Mbappét gúnyoló argentin kapus „sokkoló” viselkedése
A katari focivébé gólkirálya, Kylian Mbappé számos rekordot megdöntött a vasárnapi fináléban, de három gólja is kevés volt Franciaország sikeréhez. Argentína egy végletekig kiélezett mérkőzésen tizenegyesekkel végül legyőzte a címvédőt, és megnyerte a 2022-es világbajnokságot. Az argentin futballisták és szurkolók azóta is ünnepelnek, melynek egy visszatérő eleme Mbappé heccelése, ami sokakban unszimpátiát keltett. Így van ezzel a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke, Noël Le Graët is.
Külföldi futball
Hazaküldték a vb-ről, a kameruniak kapusa most lemondta a válogatottságot
A katari foci-vb-n André Onana összerúgta a port Kamerun szövetségi kapitányával, Rigobert Songgal, a hírek szerint hangos szóváltás is lezajlott kettejük között, ugyanis a szakember nehezményezte kapusa stílusát, mást kért tőle, ám az Inter hálóőre nem volt hajlandó a kompromisszumokra,<a href="https://m4sport.hu/2022/11/28/percrolpercrebejegyzes/a-kameruniak-egyik-legnagyobb-sztarja-onana-kikerult-a-keretbol" target="_blank" rel="noopener"> így kitették őt a keretből</a>. A 26 esztendős futballista szűk egy héttel a vb vége után közösségi médiás felületein jelezte: többet nem kíván szerepelni a nemzeti együttesben, mert egy játékos vagy személy sem lehet fontosabb a válogatottnál.
Külföldi futball
CR fantomgólja; eltűnt a marokkói hős; „a macska átka” – sztorik, amik miatt nem feledjük a katari világbajnokságot
Nehéz lenne azt állítani, hogy igazak voltak Gianni Infantino FIFA-vezér szavai, s a katari labdarúgó-világbajnokság lett volna minden idők legjobb tornája. Az viszont biztos, hogy a rendhagyó helyszín, valamint időpont ellenére is egy olyan, eseménydús vébén vagyunk túl, ami rengeteg érdekes pillanatot és történetet tartogatott – olyanokat, amikről a világ minden bizonnyal a jövőben is beszélni fog majd, s melyek miatt azért kijelenthető: sok elődhöz hasonlóan a 2022-es világbajnokság is különlegesre sikeredett.
Külföldi futball