Musorujsag
Élő Eredmények

Haalandnak valóra vált álom volt a Leeds elleni bajnoki, éppen ezért nem ünnepelte góljait

Haalandnak valóra vált álom volt a Leeds elleni bajnoki, éppen ezért nem ünnepelte góljait

m4sport.hu
Legvadabb álmában sem gondolta, hogy valaha pályára lép egy Leeds - Manchester City meccsen a szerdán a címvédő színeiben két gólt szerző Erling Haaland, aki előre fejébe vette, hogy nem ünnepel, ha betalál.

„Tervezve volt. Nem akartam örömködni. Tisztelem Leeds-et, itt születtem. De azért Jacknek (Grealish) örültem és gratuláltam, hiszen két fantasztikus gólpasszt adott nekem” – válaszolta, mikor arról kérdezte a Verdens Gang című norvég lap, miért nem ünnepelt szerdán lőtt duplája után, amivel 14 meccs után már 20 gólnál jár a Premier League-ben.

Haalandnak annál is inkább különleges volt a szerdai meccs, mert gyerekkora két kedvenc csapata találkozott. Elvégre édesapja, Alfie Haaland mindkét együttesnél megfordult pályafutása során, 1997 és 2000 között a Leeds-et erősítette, után pedig ugyancsak három évet töltött a Citynél.

„Apukám és anyukám ott volt a lelátón. Az egész család ott volt a lelátón. Szóval nagyon különleges volt. Gyerekkoromban két mezem volt, egy Leeds-mez Eirik Bakke nevével a hátán és egy City-mez az apukáméval. Ma nagyon büszke vagyok – tette hozzá a norvég támadó. – Legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer City-mezben játszhatok majd az Elland Roadon a Leeds ellen. Ilyenről még álmodni sem álmodik az ember, annyira szürreális.

A 22 éves csatár 20 mérkőzésen 26 gól szerzett az idény során, a Manchester City – öt ponttal az éllovas Arsenal mögött – a második helyen áll a Premier League-ben, míg a Leeds a 15. két pontra a kiesőzónától.

 

Borítókép: EPA/Adam Vaughan

További tartalmak