Musorujsag
Élő Eredmények

Pelé előtt a 10-es csak egy szám volt – minden idők egyik legnagyobbjától búcsúzik a sportvilág

Pelé előtt a 10-es csak egy szám volt – minden idők egyik legnagyobbjától búcsúzik a sportvilág

m4sport.hu
Edson Arantes do Nascimento, azaz Pelé, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, a sportág egyetlen háromszoros világbajnoka csütörtökön, 82 éves korában hunyt el Brazíliában. Jószerivel minden, magára valamit adó klub, nemzetközi és nemzeti szövetség tisztelettel adózik az emléke előtt, ahogyan napjaink legnagyobbjai és korábbi sztárjátékosok, valamint politikusok is megható szavakkal búcsúznak a brazil legendától. Ezekből válogattunk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Barack Obama: Pelé az egyik legnagyobb, aki valaha játszotta ezt a gyönyörű játékot. A világ egyik legismertebb sportolójaként megértette, hogy a sport milyen erővel képes összehozni az embereket. Gondolataink a családjával és mindazokkal vannak, akik szerették és csodálták őt.

Cristiano Ronaldo: Őszinte részvétem egész Brazíliának, különösen Edson Arantes do Nascimento úr családjának. Az örök király Pelétől való puszta búcsú soha nem lesz elég ahhoz, hogy kifejezze azt a fájdalmat, amely az egész futballvilágot átöleli ebben a pillanatban. Sokmillió ember számára jelentett inspirációt, ő a tegnap, a ma és az örökké referenciapontja. A szeretet, amit mindig mutatott irántam, minden közös pillanatban viszonzásra talált. Soha nem felejtjük el, és az emléke örökre megmarad mindannyiunkban, a futball szerelmeseiben. Nyugodj békében, Pelé király.

Erling Haaland: Bármit, amit valaha láttál egy játékostól, Pelé csinálta meg először. RIP

Gary Lineker: Meghalt Pelé. A legistenibb labdarúgó és a legvidámabb ember. Olyan játékot játszott, amelyet csak néhány kiválasztott tudott megközelíteni. Háromszor emelhette magasba a hőn áhított aranytrófeát abban a gyönyörű sárga mezben. Lehet, hogy elhagyott minket, de a futball halhatatlansága örökre megmarad. RIP Pele

Kylian Mbappé: A futball királya itthagyott minket, de az örökségét sose feledjük. RIP KIRÁLY 💔👑…

Lionel Messi: Nyugodj békében, Pelé.

Lula: Olyan kiváltságban volt részem, ami a fiatalabb braziloknak nem adatott meg: láttam Pelét játszani, élőben, Pacaembuban és Morumbiban. Nem is játszani. Hanem bemutatót tartani. Mert amikor nála volt a labda, mindig valami különlegeset csinált, aminek gyakran gól lett a vége.

Marco Rossi: RIP 🖤

Neymar: Pelé előtt a 10-es csak egy szám volt. Ezt a mondatot olvastam valahol, valamikor az életem során. De ez a gyönyörű mondat nem teljes. Inkább azt mondanám, hogy Pelé előtt a futball csak egy sport volt. Pelé mindent megváltoztatott. A focit művészetté, szórakoztatássá változtatta. Hangot adott a szegényeknek és a feketéknek, de mindenekelőtt feltette Brazíliát a térképre. A labdarúgás és Brazília a Királynak köszönhetően emelkedett fel! Elment, de a varázsa megmarad. Pelé ÖRÖK!

Romário: Brazília ma egyik legkiválóbb fiától búcsúzik: Pelétől, a futball királyától. Az évszázad sportolójának megválasztott Edson Arantes do Nascimento tehetsége előtt meghajolt a világ, és az istenek oltára elé vitte a brazil labdarúgást. Pelé egész életében sportolók generációit inspirálta, és minden elismerést megérdemel. Részvétem a családnak és a barátoknak. Nyugodjon békében 🙏🏽

Ronaldo: Egyedülálló. Zseniális. Technikás. Kreatív. Tökéletes. Páratlan. Ahol Pelé járt, ott is maradt. Soha nem hagyta el a csúcsot, de ma elhagyott minket. A futball királya – egy és ugyanaz. Minden idők legnagyobbja. A világ gyászol. A búcsú szomorúsága keveredik az általa írt történelem iránti mérhetetlen büszkeséggel. Micsoda megtiszteltetés, hogy utánad jöhetek, barátom. A tehetséged egy olyan iskola, amelyet minden játékosnak végig kellene járnia. Örökséged generációkon átívelő. És így fogtok tovább élni. Ma és mindig téged fogunk ünnepelni. Köszönöm, Pelé. Nyugodj békében.

Santos FC: Halhatatlan.

Usain Bolt: Egy legenda. Nyugodj békében, Pelé király.🕊️ 

Borítókép: MTI/EPA/WILL OLIVER

További tartalmak