Musorujsag
Élő Eredmények

Lukaku és Alderweireld szerint is Henry lenne az ideális belga kapitány

Lukaku és Alderweireld szerint is Henry lenne az ideális belga kapitány

MTI
Romelu Lukaku és Toby Alderweireld nyíltan kiállt amellett, hogy a világ- és Európa-bajnok Thierry Henry legyen a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Nálam Thierry Henry a belga válogatott új kapitánya. Efelől semmi kétség” – jelentette ki Lukaku a Sky Italiának nyilatkozva. „Henry lenne az ideális megoldás” – vélekedett Alderweireld a VRT belga köztelevízióban.

December elején derült ki, hogy Roberto Martínez, az eddigi szakvezető távozik posztjáról, miután csapata nem jutott tovább a csoportjából a katari világbajnokságon, és a szövetség nem hosszabbítja meg a szerződését. A spanyol tréner 2016 óta irányította a belga együttest, amellyel az előző, 2018-as oroszországi vb-n bronzérmes volt, és sokáig állt a nemzetközi szövetség világranglistájának élén. Martínez 79 mérkőzésen vezette a belga csapatot, amely ebben az időszakban 56 győzelmet, 13 döntetlent és 10 vereséget könyvelt el.

A helyi szövetség olyan szakembert keres, aki már bizonyította, hogy képes sorozatban hozni a győzelmeket és tudja, hogyan kell bánni topjátékosokkal. A játékosként vb- és Eb-aranyérmes, kétszeres angol, kétszeres spanyol és egyszeres francia bajnok, a Barcelonával Bajnokok Ligája-győztes francia Thierry Henry az elmúlt években Martínez segítőjeként tevékenykedett a belga válogatott mellett és Lukaku, valamint Alderweireld szerint is megfelel az elvárásoknak.

Tisztelik őt a játékosok, mindent megnyert, képben van az edzői munkát illetően, tudja mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ismeri a csapatot és a stábot. Úgy vélem, ő a megfelelő edző a csapat számára” – vélekedett jelenleg az Internazionaléban játszó Lukaku, aki 104 alkalommal lépett már pályára a belga együttesben.

Henry mindent megnyert pályafutása során, amit meg lehet nyerni, ráadásul ismeri a csapatot. Megértem, hogy fiatalításra van szükség, de azt is tudni kell, honnan indultunk. E tekintetben Henry lenne a végső megoldás” – mondta a 127-szeres válogatott Alderweireld, a Royal Antwerp védője.

A belga szövetség az új kapitány kiválasztása előtt a játékosok közül Lukakuval, illetve Kevin De Bruynével és Thibaut Courtois-val egyeztet majd. A poszt iránt érdeklődőknek jövő keddig kell benyújtaniuk a pályázatukat. A legesélyesebb jelöltek között Henryt – aki még nem nyilatkozott a terveit illetően -, valamint Michel Preud’homme-ot és a holland Louis van Gaalt emlegetik.

Borítókép: Thierry Henry és Romelu Lukaku EPA/Rungroj Yongrit

További tartalmak

Kapcsolódó hírek