Musorujsag
Élő Eredmények

Utcát neveztek el Rio de Janeiróban Peléről

Utcát neveztek el Rio de Janeiróban Peléről

MTI
A Maracana Stadion kiemelt jelentőséggel bírt a 82 éves korában elhunyt egykori labdarúgó életében.

Egy héttel a halála után utcát neveztek el Rio de Janeiróban Peléről, a brazilok háromszoros világbajnok legendás labdarúgójáról. A városvezetés bejelentése szerint a Maracana Stadion mellett futó, többsávos nyugati sugárútnak egy 1,4 kilométer hosszú szakasza mostantól a Pelé Király sugárút nevet viseli.

A volt klasszis futballista 82 éves korában hunyt el múlt csütörtökön, rákbetegség következtében. A háromnapos nemzeti gyászt követően kedden helyezték végső nyugalomra Santosban.

Pelé számára a riói Maracana különös jelentőséggel bírt, 1969-ben ugyanis itt szerezte pályafutása 1000. gólját egy Vasco da Gama-Santos mérkőzésen, két évvel később pedig ebben az arénában búcsúzott a válogatottól a jugoszlávok elleni barátságos találkozón.

Borítókép: Pele előtt tisztelegve, halálakor arany színekkel világították meg a Maracana stadiont EPA/Antonio Lacerda

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Végső nyugalomra helyezték Pelét
Eltemették kedden Pelét, a brazilok múlt héten elhunyt legendás labdarúgóját. A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokának koporsóját egy tűzoltóautó tetején szállították az FC Santos stadionjából a tengerparti város temetőjébe.
Egyéb
A FIFA világszerte megemlékezésre hívott fel Pelé halála után
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség arra kérte a futballsorozatok szervezőit világszerte, hogy a soron következő mérkőzéseken egyperces néma csenddel adózzanak a sportág és a sportvilág csütörtökön elhunyt legendás brazil alakja, Pelé emléke előtt.
Külföldi futball
Ronaldo, Beckenbauer, Zagallo és Bach is megemlékezett a legendáról
Pályatársak, sportvezetők, politikusok, valamint a labdarúgás aktív sztárjai is, többek között Ronaldo, Franz Beckenbauer, Mario Zagallo és Thomas Bach is megemlékeztek, valamint tiszteletüket fejezték ki a hosszas betegség után csütörtökön, 82 esztendős korában elhunyt Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó halála kapcsán.
Külföldi futball
Kedden Santosban helyezik végső nyugalomra Pelét
Kedden a Sao Paulótól 70 kilométerre fekvő Santosban helyezik végső nyugalomra Pelét, a brazilok legendás labdarúgóját, <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/12/29/elhunyt-pele-a-fekete-gyongyszem-a-futball-tortenetenek-egyik-legnagyobb-ikonja" target="_blank" rel="noopener">aki hosszú betegség után csütörtökön hunyt el 82 éves korában.</a>
Külföldi futball
Elhunyt Pelé, a Fekete Gyöngyszem, a futball történetének egyik legnagyobb ikonja
82 éves korában elhunyt Pelé, az egyetlen háromszoros világbajnok labdarúgó, a világ egykor legjobb futballistája, a sportág történetének egyik legnagyobb ikonja. A legendás brazilnál 2021 augusztusában diagnosztizáltak vastagbélrákot, állapota hol rosszabbodott, hol javult, csütörtök este azonban elveszítette a harcot a betegséggel szemben.
Külföldi futball