Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Napoli 15 millió euróért vinné a focivébé egyik felfedezettjét

A Napoli 15 millió euróért vinné a focivébé egyik felfedezettjét

m4sport.hu
Olasz sajtóhírek szerint a Napoli lecsapna a katari labdarúgó-világbajnokság egyik felfedezettjére, a marokkói válogatott Azzedin Unahira. A Serie A éllovasa 15 millió eurót fizetne az Angers középpályásáért.

A 22 éves játékos kulcsszerepet játszott Marokkói kiemelkedő vb-szereplésében – első afrikai válogatottként jutottak el egy világbajnokság elődöntőjéig, a csoportkörben Belgiumot és Horvátországot megelőzve, a kieséses szakaszban Spanyolországot és Portugáliát is búcsúztatva. A négy között Franciaország már túl nagy falatnak bizonyult, a horvátok elleni bronzmérkőzésen 2-1-re kaptak ki.

A marokkói játékosok, miután 1-0-ra győztek a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében (fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

Az már a torna alatt egyértelművé vált, Unahi kapós lesz a téli átigazolási piacon és a francia bajnokságban sereghajtó Angers aligha fogja megtartani. A pálya közepén szinte minden poszton bevethető játékos piaci értéke a vb előtt 3 millió euró volt, mára ez az ötszörösére emelkedett. Szerződése 2026 nyaráig szól, így az Angers várhatóan jó üzletet köthet az eladásával, 2021 nyarán aprópénzért szerezték meg a játékjogát.

(fotó: EPA/Tolga Bozoglu)

A Napolinak természetesen akad konkurenciája, a hírek szerint a Leicester City és a Newcastle United is örömmel látná soraiban a középpályást és akár 20 millió eurós vételárig is elmennének.

Gianluca Di Marzio úgy tudja, a Napoli hajlandó lenne a szezon második felére kölcsönben az Angers-nál hagyni Unahit, ezzel is segítve a kiesés elől menekülő klubot.

Borítókép: EPA/Tolga Bozoglu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elhunyt Gianluca Vialli
Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 59. évében elhunyt Gianluca Vialli, korábbi olasz válogatott futballista, a 2021-es Európa-bajnok csapat másodedzője.
Külföldi futball