Musorujsag
Élő Eredmények

Thierry Henry szívesen lenne belga kapitány

Thierry Henry szívesen lenne belga kapitány

m4sport.hu
Eddig két klubnál volt vezetőedző, de egyik sem lett sikersztori, most a belga válogatott élén bizonyítana.

A belga labdarúgó-válogatott nagy tervekkel érkezett a katari világbajnokságra, majd a csoportjából sem jutott tovább. A kiesés után távozott posztjáról Roberto Martinez szövetségi kapitány, utódját még keresik. Romelu Lukaku és Toby Alderweireld csütörtökön nyíltan kiállt amellett, hogy Martinez korábbi segítője, a világ- és Európa-bajnok Thierry Henry legyen a válogatott szövetségi kapitánya.

A hln.be értesülései szerint maga a korábbi francia-válogatott már informálisan tájékoztatta a szövetséget, hogy nyitott az állásra. Henry 2021 óta második ciklusát töltötte a Vörös Ördögök segédedzőjeként.

2016 és 2018 között már a stáb tagja volt, aztán az AS Monaco és a kanadai Montréal vezetőedzőjeként próbálkozott. Korábbi klubja három hónap után kirúgta, míg Montréalban 29 meccs után lemondott, miután kilenc győzelem mellett tizenhat meccset elveszített. Akkor azzal indokolta távozását, hogy közelebb akar lenni a családjához. 

Az anyagiak nem jelenthetnek problémát, hiszen amíg Martinez – a bónuszokkal együtt – körülbelül 3 millió eurót keresett évente, a következő válogatott edző szinte biztosan alacsonyabb fizetési kategóriába kerül. De Henry első időszakában körülbelül 100 000 eurót kapott évente, amit teljes egészében jótékony célra fordított, hiszen sokkal többet keresett a Sky-nál betöltött elemzői munkájával.

Borítókép: Fotó: EPA/STEPHANIE LECOCQ

További tartalmak

Kapcsolódó hírek