Musorujsag
Élő Eredmények

Zidane elutasította az amerikai válogatott megkeresését, más ambíciói vannak

Zidane elutasította az amerikai válogatott megkeresését, más ambíciói vannak

M4 Sport | Szerző: K.M.
Ahogyan arról az m4sport.hu is beszámolt az amerikai labdarúgó-szövetség háza táján áll a bál, noha a jelenlegi szövetségi kapitánynak, Gregg Berhalternek ugyan lejárt a szerződése, de a botrány nem ebből, hanem egy 1991-es erőszakos cselekedetből robbant ki. A USMNT-nél pedig már keresik az utódot, hiszen az Egyesült Államok 2026-ban Kanadával és Mexikóval karöltve társházigazdája lesz a következő vébének. Az viszont szinte már biztos, hogy a részben hazai rendezésű világbajnokságnak nem Zinédine Zidane-nal vág majd neki az észak-amerikai válogatott.

Zinédine Zidane 2021 júniusa óta munkanélküli. Köztudott, a francia labdarúgó-válogatott irányítását szerette volna átvenni a 2022-es katari vébé után, azonban a Didier Deschamps irányította csapat ismét 2018 után ismét döntőbe jutott, így a szövetségnél nem volt semmi ok a váltásra, a szövetségi kapitány dönthetett a jövőjéről, ő pedig a folytatás mellett tette le a voksát, így az FFF 2026-ig hosszabbított vele.

A L’Equipe szerint az Amerikai Labdarúgó Szövetség pedig ezen felbuzdulva megkörnyékezte a francia szakembert, hogy vegye át az Egyesült Államok válogatottját. Főleg amiatt is gondoltak rá, mert a jelenlegi keretben több tehetséges fiatal labdarúgó is van, akik már Európában rúgják a bőrt és három és fél év múlva nagy potenciál rejlhet a USMNT-ben, ehhez pedig szerettek volna egy profi vezetőedző.

Azonban Zidane csakúgy, mint a portugál és a brazil szövetség megkeresésére, az amerikai lehetőségre is nemet mondott. Továbbra is hazája válogatottját szeretné irányítani, azonban ehhez jelenleg most úgy fest, legalább a 2026-os vébé végéig várnia kell.

Borítókép: Zinedine Zidane (Fotó: MTI/EPA/Paolo Magni)

További tartalmak