Musorujsag
Élő Eredmények

Beszólt Zidane-nak, nem győz magyarázkodni a francia szövetség elnöke

Beszólt Zidane-nak, nem győz magyarázkodni a francia szövetség elnöke

MTI
Noël Le Graët utólag azt mondta, szerencsétlenül fogalmazott, ami félreértésre adott okot, bocsánatot kér.

Össztűz alá került Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke, aki bírálói szerint tiszteletlenül beszélt a legendás Zinedine Zidane-ról. Az FFF a múlt héten 2026-ig szerződést hosszabbított Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal, ezzel eldőlt, hogy az 1998-as világbajnoki döntőben két gólt szerzett Zidane egyelőre nem vállalhat szerepet a nemzeti együttes élén.

A Real Madriddal edzőként három Bajnokok Ligája-címet begyűjtött szakemberrel kapcsolatban ugyanakkor az a hír járja, hogy esélyes a brazil válogatott kispadjára. Le Graët egy rádióinterjúban arra a kérdésre, kellemetlenül érintené-e, ha Brazíliába szerződne Zidane, úgy reagált, hogy nem érdekli, “oda megy, ahova akar“. Majd az érdeklődésre, hogy kapcsolatba lépett-e vele Zidane, azt válaszolta: nyilvánvalóan nem, és ő sem kereste, még telefonon sem. “Mit mondtam volna neki? Jó napot uram, most egyeztem meg Didier-vel, keressen egy klubot?”

A L’Equipe című sportnapilap hétfői számának címlapján a maga elé tekintő Noël Le Graët látható, mellette a tőle vett két idézet, illetve fölötte főcímként a lap állásfoglalása, hogy ez “elfogadhatatlan”.

Korábban Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter Twitter-bejegyzésében azt írta, egy vezető sportági szövetség első embere nem mondhat ilyet, egyben bocsánatkérést sürgetett. A katari világbajnokság döntőjében mesterhármast elért Kylian Mbappé a közösségi oldalán úgy fogalmazott: “Zidane maga Franciaország. Nem lehet egy legendával ilyen tiszteletlenül bánni.”

A szövetségi vezető hétfőn a francia hírügynökség megkeresésére azt mondta, “szerencsétlenül fogalmazott”, ami “félreértésre adott okot” és ezért elnézést kér. “Szeretnék bocsánatot kérni a megjegyzésekért, amelyek egyáltalán nem tükrözik a gondolataimat és a tiszteletet a játékos iránt, aki volt, illetve az edző iránt, akivé vált” – fogalmazott Noël Le Graët.

A Real Madrid is kiállt egykori mestere mellett. Közleményt adtak ki, melyben sajnálják a Francia Labdarúgó-szövetség elnökének, Noel Le Graetnek a sajnálatos kijelentéseit Zinedine Zidane-ról, a világsport egyik legnagyobb legendájáról.

De szintén kiállt egykori csapattársa mellett a már visszavonult Franck Ribéry is, és sürgős bocsánatkérést követelt Amélie Oudéa-Castéra, francia sportminiszter is.

Borítókép: Zinedine Zidane, EPA/Javier Zorrilla

További tartalmak