Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lemondta a válogatottságot a francia, aki 2018-ban magasba emelte a vb-trófeát

Lemondta a válogatottságot a francia, aki 2018-ban magasba emelte a vb-trófeát

m4sport.hu
Nem szerepel többet a francia válogatottban Hugo Lloris, a Tottenham kapusa, aki 14 év után világbajnokként, csapatkapitányként és rekorderként int búcsút a nemzeti csapatnak.

Lloris a L’Équipe francia sportnapilapban jelentette be döntését, melyet úgy indokolt, hogy a csúcson szeretné befejezni és egy olyan ciklus kezdetén, ami biztosít elegendő időt a pótlására.

A 36 éves játékos 145 alkalommal lépett pályára francia mezben, ezzel pedig csúcstartó a válogatott történetében. Négy vb-n és három Eb-n szerepelt, pályafutása legnagyobb sikere a 2018-as világbajnokság megnyerése, Oroszországban ő emelhette magasba a vb-trófeát.

(fotó: MTI/AP/Bob Edme)

Katarban közel állt hozzá, hogy ő legyen az első futballista, aki ezt kétszer is megteszi, de a 2022-es torna fináléjában Argentína bizonyult jobbnak.

A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében is ő védte a francia kaput (ott Portugália ellen szenvedtek vereséget a torna házigazdájaként), kiemelkedő sikerei közé tartozik még a 2021-es Nemzetek Ligája megnyerése.

A francia élvonalban a 2005/06-os szezonban a Nice színeiben mutatkozott be, 2008-ban szerződött a Lyonhoz, 2012 óta pedig a Tottenham kapuját védi. A Lyonnal Francia Kupagyőztes, a londoniakkal 2019-ben döntőig menetelt a Bajnokok Ligájában, ott azonban csapata alulmaradt a Liverpoollal szemben.

Borítókép: (fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

További tartalmak