Musorujsag
Élő Eredmények

Thomas Müller: Amíg profi labdarúgó vagyok, mindig a válogatott rendelkezésére állok

Thomas Müller: Amíg profi labdarúgó vagyok, mindig a válogatott rendelkezésére állok

m4sport.hu
Thomas Müller úgy döntött, nem vonul vissza a német válogatottból, annak ellenére, hogy a vb-n tett nyilatkozata azt sugallta, hogy utoljára képviselte hazáját.

A Costa Rica elleni utolsó vb-csoportmeccs után Thomas Müller érzelmes nyilatkozatot adott, melyben utalt arra, hogy utolsó meccsét játszotta a válogatottban. Mindezt tette azután, hogy a német együttes 2018-hoz hasonlóan, az idei világbajnokságon sem tudott továbbjutni csoportjából.

A Bayern München 33 éves labdarúgója mostanra azonban végiggondolta a dolgot, úgy döntött, továbbra is a csapat rendelkezésére áll, ha a németek kapitányának, Hansi Flicknek szüksége lenne rá.

Érzelmes voltam a Costa Rica elleni meccs után. Szomorú pillanat volt, különösen azért, mert úgy is kiestünk, ha megnyertük a találkozót. „Folyamatosan kommunikációban voltam Hansival. Amíg profi labdarúgó vagyok, mindig a válogatott rendelkezésére állok.” – mondta Müller egy mai sajtótájékoztatón.

A szövetségi kapitánynak kell eldöntenie, mikor és kire számít. A cél, hogy újra sikeresek legyünk, ez nem az egyénekről szól. Ott leszek, ha szükség lenne rám”.

Müller összesen 121 mérkőzést játszott a német együttesben, melyben 44 gólt – és 2014-ben világbajnoki címet – szerzett.

Borítókép: Thomas Müller (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek