Musorujsag
Élő Eredmények

Az elnök Zidane-t bíráló nyilatkozata után rendkívül ülést hívott össze a Francia Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága

Az elnök Zidane-t bíráló nyilatkozata után rendkívül ülést hívott össze a Francia Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága

MTI
Rendkívüli ülést hívott össze szerdára a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) végrehajtó bizottsága azt követően, hogy Noël Le Graët elnök a kritikák kereszttüzébe került, miután bírálói szerint tiszteletlenül beszélt a legendás Zinedine Zidane-ról.

 

A 81 esztendős sportvezetőt délelőtt 11 órától hallgatják majd meg az ügyben.

Az FFF a múlt héten 2026-ig szerződést hosszabbított Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal, ezzel eldőlt, hogy az 1998-as világbajnoki döntőben két gólt szerzett Zidane egyelőre nem vállalhat szerepet a nemzeti együttes élén. A Real Madriddal edzőként három Bajnokok Ligája-címet begyűjtött szakemberrel kapcsolatban ugyanakkor az a hír járja, hogy esélyes a brazil válogatott kispadjára.

Le Graët egy rádióinterjúban arra a kérdésre, kellemetlenül érintené-e, ha Zidane Brazíliába szerződne, úgy reagált, hogy nem érdekli, „oda megy, ahova akar”. Majd az érdeklődésre, hogy kapcsolatba lépett-e vele Zidane, azt válaszolta: nyilvánvalóan nem, és ő sem kereste, még telefonon sem.

„Mit mondtam volna neki? Jó napot uram, most egyeztem meg Didier-vel, keressen egy klubot?” – fogalmazott Noël Le Graët.

A L’Equipe című sportnapilap hétfői számának címlapján a maga elé tekintő Noël Le Graët látható, mellette a tőle vett két idézet, illetve fölötte főcímként a lap állásfoglalása, hogy ez „elfogadhatatlan”. A katari világbajnokság döntőjében mesterhármast elért Kylian Mbappé a közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Zidane maga Franciaország. Nem lehet egy legendával ilyen tiszteletlenül bánni.”

Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter szintén megszólalt az ügyben, hangsúlyozva, hogy egy vezető sportági szövetség első embere nem mondhat ilyet, egyben bocsánatkérést sürgetett. A szövetségi vezető hétfőn a francia hírügynökség megkeresésére azt mondta, „szerencsétlenül fogalmazott”, ami „félreértésre adott okot” és ezért elnézést kér.

 

Borítókép: EPA/EDDY LEMAISTRE

További tartalmak