Musorujsag
Élő Eredmények
×

Cavani: Ha megbüntetnek azért, mert ellöktem a VAR-monitort, a játékvezetőt börtönbe kell küldeni

Cavani: Ha megbüntetnek azért, mert ellöktem a VAR-monitort, a játékvezetőt börtönbe kell küldeni

m4sport.hu
Az uruguayiak egy nyilvánvaló 11-es elmaradását kérték számon a Ghána elleni vb-meccs játékvezetőjén, tették ezt a kelleténél kicsit vehemensebben.

Szerda este a Real Madrid a Valenciával taláklkozik a spanyol szuperkupa elődöntőjében. A találkozó előtt érdekes nyilatkozatot adott Edinson Cavani, a valenciaiak uruguayi támadója a Sadena SER El Larguero című műsorának.

Ha megbüntetnek azért, mert ellöktem a VAR-monitort, a játékvezetőt börtönbe kell küldeni amiért kiejtett minket a világbajnokságról. Az összes kamera rögzítette, az összes néző láthatta, mi történt” – utalt a támadó a katari vb-n a Ghána elleni meccs után történtekre.

A Ghána elleni vb-csoportmeccset követően szakadt el a húr az uruguayi játékosoknál, miután az utolsó percekben éppen Cavani ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt 11-est, még csak meg sem nézte az esetet a VAR-monitoron.

Így hiába nyert 2-0-ra, rosszabb gólkülönbsége miatt a Celeste kiesett a világbajnokságról. A lefújáskor többen a játékvezetőre támadtak, míg Cavani a VAR-készüléken töltötte ki a mérgét, nemes egyszerűséggel fellökte a monitort.

Később elismerte, hogy a VAR-monitor megütése is olyan dolgok közé tartozik, amelyeket nem szabad megtenni. “De a futballban néha bizonyos dolgok arra késztetnek, hogy reagálj és olyan dolgokat csinálj, amelyeket csak a benned lévő adrenalin vagy az eufória miatt teszel meg. Előfordul, hogy ilyen pillanatokban hibázunk” – mondta.

December 5-én a FIFA Fegyelmi Bizottsága eljárást indított Cavani, valamint válogatott csapattársai, Jose Maria Gimenez (aki megütött egy FIFA-tisztviselőt), Diego Godin és Fernando Muslera (a játékvezető elleni tiltakozásuk miatt) ellen, a Ghána meccs után történtekkel kapcsolatban.

Borítókép: Edinson Cavani és csapattársai hevesen reklamáltak aGhána elleni vb-meccs után. EPA/Tolga Bozoglu

További tartalmak