Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kilencből hét vádpontban felmentették a nemi erőszakkal vádolt Mendyt

Kilencből hét vádpontban felmentették a nemi erőszakkal vádolt Mendyt

m4sport.hu
Az esküdtszék hatrendbeli nemi erőszak és egyrendbeli szexuális bántalmazás vádpontja alól felmentette Benjamin Mendyt, két vádpontban pedig nem tudott ítéletet hozni, ezekben várhatóan nyáron új tárgyalás kezdődik.

A Manchester City francia világbajnok labdarúgóját öt nő vádolta meg nemi erőszakkal, nemi erőszak kísérletével illetve szexuális bántalmazással, az esetek többsége 2020 októbere és 2021 augusztusa között történt. A 28 esztendős labdarúgó összesen 134 napot töltött előzetes letartóztatásban, a Manchester City előbb felfüggesztette a játékost, 2021 szeptemberétől pedig fizetést sem kapott a klubtól. Szerződése idén nyáron jár le.

Mendy minden vádat tagadott, akárcsak a vele együtt megvádolt Louis Saha Matturie. Állításuk szerint a szexuális együttlétek beleegyezésen alapultak.

A tárgyalás tavaly augusztus óta zajlott, a Sky Sports beszámolója szerint hatrendbeli nem erőszak és egyrendbeli szexuális bántalmazás vádja alól tisztázták Mendyt, két vádpontban – nemi erőszak és nemi erőszak kísérlete – pedig nem tudott dönteni a chesteri bíróság – hét férfiből és négy nőből álló – esküdtszéke. Utóbbi esetek kapcsán júniusban új tárgyalás várható.

A másik vádlottat három vádpontban mentették fel, hatban pedig új tárgyalás várható.

A Manchester City közleményében „tudomásul vette” az ítéletet, de nem bocsátkozott részletekbe. „Tekintettel arra, hogy vannak nyitott kérdések az üggyel kapcsolatban, a klub jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy bővebben kommentálja a történteket” – írta az egyesület.

A francia labdarúgó 2017-ben az AS Monacótól szerződött az angol klubhoz, amellyel azóta három bajnoki címet és két Ligakupát nyert. A francia válogatottban tíz alkalommal lépett eddig pályára, tagja volt a 2018-as világbajnokságon győztes csapatnak is.

Borítókép: Benjamin Mendy távozik a chesteri bíróságról (Fotó: EPA/Paul Currie)

További tartalmak