Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiszállhatnak az angol topklubok az életkorbotrányba keveredett futballista játékjogaiért vívott harcból

Kiszállhatnak az angol topklubok az életkorbotrányba keveredett futballista játékjogaiért vívott harcból

M4 Sport | K.M.
Botrányba keveredett a kameruni születésű Youssoufa Moukoko, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund sztárja, aki 18 éves kora helyett 22 esztendős lehet. A német válogatott játékosért sorban álló angol élvonalbeli Chelsea és Newcastle is kiszállhat a tárgyalásokból.

Nemrégiben a kameruni U17-es labdarúgó-válogatottnál robbant ki a botrány, hogy a játékosok jelentős része hazudott az életkoráról, és az ügyben most úgy tűnik, Moukoko is érintett lehet. Az osztrák Laola1 szerint az ügy hátterében a fiatal focista örökbe fogadó apja áll, aki elküldte az újságnak a játékos anyakönyvi kivonatát, mely szerint a csatár 2000-ben született. Moukoko Kamerunban látta meg a napvilágot, de 13 éves korában Németországba költözött, ahol örökbe fogadták, emiatt is lehet, hogy eddig nem derültek ki ilyen részletek.

A  ̶2̶2̶ ̶é̶v̶e̶s̶  18 esztendős futballista szerződése a nyáron jár le a Dortmundnál, és a sárga-fekete mezes együttes szeretne hosszabbítani az ifjú tehetséggel, ám kérdés, a botrány hova lyukad majd ki. Nyilván a legnagyobb klubok négy év különbség esetében már nem látnának akkora potenciált Moukokoban, és az ára sem feltétlen érne annyit, mint előzetesen remélték jelenlegi klubjánál.

A Dortmundot erősítő labdarúgó 14 bajnoki meccsen 6 gólig és 4 gólpasszig jutott eddig a szezon során.

Borítókép: MTI/EPA/LARS BARON / POOL DF

További tartalmak