Musorujsag
Élő Eredmények

A Barca simán elintézte a Realt a Spanyol Szuperkupa döntőjében

A Barca simán elintézte a Realt a Spanyol Szuperkupa döntőjében

m4sport.hu
A Barcelona nyerte a Spanyol Szuperkupát, miután a Szaúd-Arábiában rendezett döntőben vasárnap simán, 3-1-re legyőzte a Real Madridot.

A katalánok szája íze szerint kezdődött a találkozó, tíz perc után már két góllal vezethettek volna, de előbb Araújo, majd Lewandowski tévesztett célt kevéssel.

Percekkel később Baldé is kihagyott egy helyzetet, majd a túloldalon Benzema fejelt nem sokkal kapu mellé, a 33. percben viszont már megszületett az első gól, amelyet Rüdiger labdaeladása után Lewandowski passzából Gavi szerzett (0-1).

Az első félidő utolsó percében fordított volt a szereposztás, Gavi önzetlenül passzolt a középen a labdát bántóan egyedül váró Lewandowskinak, aki megduplázta a Barca előnyét (0-2).

A fordulást követően gyorsan tovább nőhetett volna a két csapat közti különbség, Courtois ekkor viszont még védeni tudott Dembélé lövése után, nem úgy a 69. percben, amikor Pedri váltotta gólra Lewandowski passzát (0-3).

A királyi gárda a ráadásban még szépített Benzema révén, de ez már nem osztott, nem szorzott (1-3), a Barcelona – amely első trófeáját nyerte Xavi irányításával – 14. szuperkupa-győzelmét aratta, az elsőt, mióta négy csapat részvételével rendezik.

Eredmény,
Spanyol Szuperkupa-döntő:

Real Madrid – Barcelona 1-3 (0-2)
gól: Benzema (90+3. perc), illetve Gavi (33.), Lewandowksi (45.), Pedri (69.)

Borítókép: EPA/STR

További tartalmak