Musorujsag
Élő Eredmények

Volt, aki közel 1 milliárd forintot fizetett egy jegyért Messi és Ronaldo meccsére

Volt, aki közel 1 milliárd forintot fizetett egy jegyért Messi és Ronaldo meccsére

mti
A szaúdi üzletemberé, Musref al-Hamdié lett annak a találkozónak az árverésre kínált VIP-belépője, amelyet Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata vív csütörtökön Rijádban.

Az egymillió dollárról induló licit a szervezők bejelentése alapján 2,66 millió dollárral (közel egymilliárd forinttal) zárult, amellyel az AqarOne ingatlanbefektetési konzorcium ügyvezető igazgatója már múlt héten befutónak tűnt, és a megadott határidőig nem érkezett az övénél jobb ajánlat.

Az exkluzív jegy tulajdonosa részt vehet a mérkőzést követő ceremónián, beléphet az öltözőkbe, találkozhat és fotókat készíthet a játékosokkal, így a futball két emblematikus alakjával.

A Fahad Király Stadionban sorra kerülő bemutató meccsen Ronaldo új klubjának, az al-Nasszrnak és a szintén szaúdi al-Hilalnak a játékosaiból álló gárda csap össze Messi együttesével, a Paris Saint-Germainnel. Utóbbi soraiban tudja a katari vb-n döntős francia Kylian Mbappét, valamint a torna meglepetéscsapatának, a marokkói válogatottnak a kulcsemberét, Asraf Hakimit is.

(fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

A sportág két szupersztárja, a hétszeres aranylabdás Messi és az ötszörös aranylabdás Ronaldo legutóbb 2020 decemberében találkozott a pályán, amikor a Juventus 3-0-ra legyőzte a Barcelonát. Könnyen lehet, hogy a mostani lesz az utolsó találkozásuk a pályán.

Ronaldót az év elején mutatták be Szaúd-Arábiában – de a még Angliában kapott kétmeccses eltiltása miatt eddig még nem léphetett pályára -, Messi pedig az arab ország turisztikai nagyköveteként is tevékenykedik.

fotó: EPA

A PSG tulajdonosi köre a katari kormányhoz köthető, amely 2022 végén megrendezte a világbajnokságot. A Riyadh Season Cup elnevezésű gálameccsre 170 országból több mint kétmillió jegyigénylés érkezett.

Borítókép: Lionel Messi és C. Ronaldo, mindkettő EPA

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az al-Nasszr felvette a kapcsolatot Ronaldo korábbi madridi csapattársával - sajtóhír
Talán a hét egyik legjobban várt eseménye a nemzetközi porondon Cristiano Ronaldo és LIonel Messi találkozása a pályán, Rijadban. Csütörtök este a szaúdi al-Hilal és az al-Nasszr közös csapata barátságos mérkőzésen fogadja a Paris Saint-Germaint. Amellett, hogy óriási marketingértéke van a meccsnek, más szempontból is fontos lehet a Cristiano Ronaldót szerződtető klubnak a PSG látogatása.
Külföldi futball
Videó: Cristiano Ronaldo visszatért a Real Madrid edzésére, jót beszélgetett Ancelottival
Most már hagyománynak mondható, hogy a spanyol Szuperkupa négyes döntőjét Szaúd-Arábiában rendezik, a Real Madrid pedig tizenegyesekkel legyőzte a Valenciát szerda este, így a sorozat fináléjában is érdekelt. Így aztán az al-Naszrba igazolását követően hamar keresztezte Cristiano Ronaldo útját egykori csapata, a korábbi Real-sztár pedig ki is használta az alkalmat, meglátogatta a madridiak rijádi edzését. Ronaldót láthatóan örömmel fogadták a Realnál, Ancelotti nevetve csevegett vele, Roberto Carlos pedig baráti öleléssel köszöntötte
Külföldi futball