Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rudi Völler visszatér a német válogatotthoz

Rudi Völler visszatér a német válogatotthoz

m4sport.hu
Rudi Völlert nevezték ki a német labdarúgó-válogatott igazgatójává – közölte a szövetség (DFB).

A Nationalelf előző igazgatója, Oliver Bierhoff azután távozott, hogy a csapat nem jutott tovább csoportjából a katari világbajnokságon: Japán és Spanyolország mögött a harmadik helyen végzett, csak Costa Ricát tudta megelőzni. Az 54 éves egykori játékos 18 év után távozott a válogatottól, ahol előbb menedzsereként, majd igazgatóként dolgozott. Hansi Flick szövetségi kapitányt ugyanakkor megerősítették pozíciójában.

A játékosként világbajnok Rudi Völler második alkalommal csatlakozik nehéz helyzetben a válogatotthoz: 2000-ben azt követően nevezték ki szövetségi kapitánynak, hogy a Nationalelf csoportja utolsó helyén végzett az Európa-bajnokságon, irányításával két év múlva vb-döntőt játszott a csapat. Ezúttal a 2024-es, hazai rendezésű Eb-re kellene felráznia a csapatot igazgatóként.

A 62 éves excsatár február 1-jén lép hivatalba, a Bayer Leverkusen sportigazgatói posztját hagyja ott a válogatott kedvéért.

„Mindenekelőtt le kell fektetnünk az alapjait egy sikeres, egész Németország által támogatott hazai Európa-bajnokságnak. Ehhez megvannak a játékosaink. Ebből a sok kiváló játékosból szeretnénk újra egy egységes közösséget formálni, egy erős és szimpatikus válogatottat azzal az egyértelmű céllal, hogy visszaszerezzük a szurkolók feltétel nélküli támogatását” – nyilatkozta Rudi Völler.

Borítókép: Rudi Völler (Fotó: dfb.de)

További tartalmak