Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Cristiano Ronaldót kiütötte korábbi realos csapattársa a szaúdi gálameccsen

Videó: Cristiano Ronaldót kiütötte korábbi realos csapattársa a szaúdi gálameccsen

m4sport.hu
Cristiano Ronaldo hatalmas ütést kapott Keylor Navastól azon a barátságos mérkőzésen, amelyen a szaúdi al-Nasszr és al-Hilal játékosaiból álló gárda csapott össze a Paris Saint-Germainnel Rijádban. A gálameccsen CR7, Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar is kezdőként lépett pályára.

Nem kellett sokáig várni az első gólra, Messi már a 3. percben megszerezte a vezetést a PSG-nek.

Tíz perccel később Keylor Navas, a párizsiak kapusa szinte kiütötte a beadásra érkező Cristiano Ronaldót.

A megítélt büntetőt a portugál belőtte korábbi realos csapattársának.

A szaúdiak nem örülhettek sokáig az egyenlítésnek, Marquinhos újra vezetést szerzett a párizsiaknak.

A szünetre mégis döntetlennel vonultak a csapatok, Cristiano Ronaldo ugyanis saját fejese után a kapufáról kipattanó labdát lőtte Navas kapujába.

Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy Juan Bernat piros lapot kapott a PSG-ben, Neymar pedig kihagyott egy tizenegyest.

A hétszeres aranylabdás Messi és az ötszörös aranylabdás Ronaldo legutóbb 2020 decemberében találkozott a pályán, amikor a Juventus 3-0-ra legyőzte a Barcelonát.

A második félidőben további öt gól született, a párizsiaknál Mbappé, Sergio Ramos és Ekitike, a hazai csapatban a dél-koreai Csang Hjun Szoo és a brazil Anderson Talisca talált be, a végeredmény 5–4 lett a PSG javára.

A szaúdi csapatban Ronaldót a 61. percben cserélték le, a PSG-ben Neymar, Mbappé, Navas, Ramos, Messi és Hakimi egyaránt a 62. percben hagyta el a pályát. Mivel az Európa-bajnok portugál 37, a világbajnok argentin klasszis pedig 35 esztendős, jó esély van rá, hogy az elmúlt másfél évtized két meghatározó futballistája utoljára lépett pályára egymás ellen.

A gálameccsre 170 országból több mint kétmillió jegyigénylés érkezett, a legdrágább VIP-jegy 2,66 millió dollárért (egymilliárd forint) kelt el.

Eredmény:
al-Nasszr & al-Hilal – Paris Saint-Germain 4–5 (2–2)
gól: Cristiano Ronaldo (34., 45+6. – előbbit tizenegyesből), Csang Hjun Szoo (56.), Anderson Talisca (90+4.), illetve Lionel Messi (3.), Marquinhos (43.), Sergio Ramos (53.), Kylian Mbappé (60. – tizenegyesből), Hugo Ekitike (78.)
kiállítva: Juan Bernat (39. – PSG)

Borítókép: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo a rijádi gálameccsen (Fotó: EPA/STR)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

KVÍZ - Mennyire emlékszik a katari vb-re?
Napra pontosan egy hónapja ért véget a katari labdarúgó világbajnokság. Azzal mindenki tisztában van, Lionel Messi végre felért a csúcsra, Kylian Mbappé hiába szerzett három gólt a döntőben, a franciák nem tudták megvédeni címüket. De vajon minden részletre emlékszik? Tesztelje tudását az alábbi 30 kérdéssel!
Külföldi futball
Az al-Nasszr felvette a kapcsolatot Ronaldo korábbi madridi csapattársával - sajtóhír
Talán a hét egyik legjobban várt eseménye a nemzetközi porondon Cristiano Ronaldo és LIonel Messi találkozása a pályán, Rijadban. Csütörtök este a szaúdi al-Hilal és az al-Nasszr közös csapata barátságos mérkőzésen fogadja a Paris Saint-Germaint. Amellett, hogy óriási marketingértéke van a meccsnek, más szempontból is fontos lehet a Cristiano Ronaldót szerződtető klubnak a PSG látogatása.
Külföldi futball
Videó: Cristiano Ronaldo visszatért a Real Madrid edzésére, jót beszélgetett Ancelottival
Most már hagyománynak mondható, hogy a spanyol Szuperkupa négyes döntőjét Szaúd-Arábiában rendezik, a Real Madrid pedig tizenegyesekkel legyőzte a Valenciát szerda este, így a sorozat fináléjában is érdekelt. Így aztán az al-Naszrba igazolását követően hamar keresztezte Cristiano Ronaldo útját egykori csapata, a korábbi Real-sztár pedig ki is használta az alkalmat, meglátogatta a madridiak rijádi edzését. Ronaldót láthatóan örömmel fogadták a Realnál, Ancelotti nevetve csevegett vele, Roberto Carlos pedig baráti öleléssel köszöntötte
Külföldi futball