Musorujsag
Élő Eredmények

Fernando Santos lehet a lengyel válogatott szövetségi kapitánya – sajtóhír

Fernando Santos lehet a lengyel válogatott szövetségi kapitánya – sajtóhír

m4sport.hu
A portugál válogatott éléről a katari világbajnokság után távozó Fernando Santos esélyes a lengyel szövetségi kapitányi posztra.

Lengyel sajtóhírek szerint a portugál csapattal Európa-bajnok és Nemzetek Ligája-győztes tréner hétfőn megérkezett Varsóba, hogy tárgyaljon a lengyel szövetséggel. Korábban az angol és a lengyel sajtó Steven Gerrardot tartotta esélyesnek a posztra, amellyel kapcsolatban Jürgen Klinsmannm Vladimir Petkovic és az ugyancsak Paulo Bento neve is felmerült.

A 68 éves Fernando Santos nyolc évig irányította Portugáliát, amellyel 2016-ban – a döntőben a házigazda Franciaországot felülmúlva – Európa-bajnokságot, 2019-ben pedig – Hollandiát legyőzve – Nemzetek Ligáját nyert. 109 mérkőzésen 68 győzelem, 21 döntetlen és 20 vereség a mérlege a nemzeti csapat kispadján, ahonnan a meccsek és a győzelmek számában is rekorderként távozik. A katari világbajnokságon csoportjából magabiztosan jutott tovább az együttes, a nyolcaddöntőben Svájcot ütötte ki egy hihetetlenül könnyed 6-1-es győzelemmel, a nyolc között viszont komoly meglepetésre Marokkó megállította a világranglista 9. helyezettjét.

A lengyel válogatott éléről év végén távozott Czeslaw Michniewicz, aki tavaly januárban vette át a lengyel válogatott irányítását Paulo Sousától. Szűk egy év alatt öt győzelem, öt vereség és három döntetlen volt a mérlege. A lengyelek a vb nyolcaddöntőjében a tornán címvédőként szereplő, későbbi ezüstérmes franciáktól kaptak ki 3–1-re.

Borítókép: Fernando Santos (Fotó: EPA/Georgi Licovski)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek